Discover Oinousses: Πρωτοβουλία εξωστρέφειας από τον Σ.Φ.Ο. για να ανακαλύψουν όσοι θέλουν το ακριτικό νησί

Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 17/04/2018 - 10:02
Ηχητικό απόσπασμα: 

Discover Oinousses, ή στα ελληνικά «Ανακαλύψτε τις Οινούσσες», ονομάζεται η πρωτοβουλία εξωστρέφειας που αναλαμβάνει ο Σύλλογος Φίλων Οινουσσών μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρός του, Γιώργος Δανιήλ, στο Δήμο, στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του ακριτικού νησιού την περασμένη Τετάρτη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος θα είναι μια «OPEN DAY» της Αιγνούσας με πολλές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, αθλητικές δράσεις, επίσκεψη στον Αγ. Νικόλαο, ξενάγηση στο Μουσείο, βόλτα στο Μοναστήρι, γνωριμία με την ΑΕΝ, η οποία θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαϊου.

« Το νησί μας», σημειώνει αναλυτικά,  «είναι ένας μαγευτικός τόπος, που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με τις φυσικές ομορφιές του, τις καθαρές παραλίες του, την αρχοντιά και την απαράμιλλη αυθεντικότητά του. Στον τόπο αυτό δεν αναπτύχθηκαν για πάρα πολλά χρόνια τουριστικές υποδομές υπό το φόβο της άναρχης ανάπτυξης, που υποβάθμισε άλλα μικρά νησιά. Όμως αυτό είχε σαν συνέπεια σε πολλούς φίλους, συμπατριώτες, κοντοχωριανούς μας, τους ίδιους τους Χιώτες να μην τους έχει δοθεί η ευκαιρία να μας γνωρίσουν και να απολαύσουν τον μυστικό πλούτο της πατρίδας μας. Έκανα λοιπόν ευρισκόμενος στο νησί την προηγούμενη Τετάρτη 11 Απριλίου μια απλή, εφικτή και εύκολα υλοποιήσιμη πρόταση την οποία ονόμασα «Discover Oinousses»! Πρότεινα να καθιερώσουμε μια Κυριακή του χρόνου, την τελευταία του Μαΐου, και να οργανώνουμε μια μεγάλη γιορτή στις Οινούσσες στην οποία θα καλούμε επισκέπτες να τη γνωρίσουν με προτεραιότητα τον κόσμο, που ασχολείται με τον τουρισμό και με την προβολή των νησιών μας. Θα είναι μια «OPEN DAY» της Αιγνούσας με πολλές δραστηριότητες όπως ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, αθλητικές δράσεις, επίσκεψη στον Αγ. Νικόλαο, ξενάγηση στο Μουσείο, βόλτα στο Μοναστήρι, γνωριμία με την ΑΕΝ. Θα δώσουμε την ευκαιρία να περιηγηθούν οι συμμετέχοντες στις τοπικές γεύσεις και να γνωρίσουν παραδοσιακές συνταγές από τις νοικοκυρές του νησιού, να καθίσουν στα ουζερί και τις ταβέρνες, να χορέψουν νησιώτικους χορούς με τα τοπικά συγκροτήματα, ή να πιουν ένα ποτό στην παραλία. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς, οι τοπικές επιχειρήσεις και όσοι πολίτες ενδιαφέρονται για την πρόοδο του νησιού –και ήταν αρκετοί στη συνάντησή μας- χαιρέτησαν το Discover Oinousses ως μια ευκαιρία εξωστρέφειας, μια πρόταση συνεργασίας, μια γιορτή, που θα αναδείξει τη φιλοξενία και τις δυνατότητες του νησιού. Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών» και το Συμβούλιο μας από την αρχή τάχθηκε υπέρ της ιδέας. Σηκώσαμε, λοιπόν, από την πρώτη μέρα τα μανίκια και ξεκινάμε όλοι μαζί να οργανώσουμε το πρώτο «Discover Oinousses». Ειδικά φέτος –λόγω αργιών και εορτών του Μαΐου- θα γίνει την Κυριακή 1 Ιουλίου σε συνέχεια των εορτασμών για τον Απόστολο Παύλο.»

Για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία μίλησε το μεσημέρι στο Ράδιο "Α" ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ο., Γ. Δανιήλ, επισημαίνοντας ότι είναι μια ευκαιρία οι Χιώτες - σε πρώτη φάση- να γνωρίσουν τις Οινούσσες και ως τουριστικό προορισμό, ενώ σταδιακά θα επιχειρηθεί άνοιγμα και προς άλλα γειτονικά νησιά (Λέσβο) και αλλού, σημειώνοντας ότι τα τελευταία χρόνια στο νησί υπάρχουν άνθρωποι που επιχειρούν στο συγκεκριμένο τομέα (δωμάτια προς ενοικίαση, χώροι αναψυχής) και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει ξανά  και η ξενοδοχειακή μονάδα "Θαλασσοπόρος"

 

Οι φωτογραφίες είναι από τον προσωπικό λογαριασμό στο fb του Γιώργου Δανιήλ

Σχετικά Άρθρα