Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Δ.Μπακλούς - διασώστης:"Που να πρωτοπάει ένα ασθενοφόρο;"

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/07/2019 - 14:54

Κάθε φορά μετά από ένα «άσχημο» περιστατικό, όπως το θάνατο της γυναίκας στην οδό Αρχ.Μακαρίου το βράδυ της Κυριακής, το ΕΚΑΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση του σε οδηγούς και πληρώματα ασθενοφόρων.

«Δύο ασθενοφόρα το πρωί, ένα εκ των οποίων κάνει τις διακομιδές των περιστατικών του νοσοκομείου, ένα το απόγευμα και ένα το βράδυ δεν επαρκούν για ολόκληρο το νησί με τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και την …ΒΙΑΛ», αναφέρει ο Δημήτρης Μπακλούς από το Σωματείο του ΕΚΑΒ.

Όλα αυτά τα έχουμε πει δεκάδες φορές, συνεχίζει, λέγοντας ότι καθημερινά υπάρχουν σοβαρά περιστατικά που ένα μόνο ασθενοφόρο σε απογευματινή και βραδινή βάρδια δεν μπορεί να καλύψει.

«Το βράδυ της Κυριακής είχαμε ένα πολύ σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό στο πλοίο με τον ασθενή  δυστυχώς να καταλήγει. Την ίδια στιγμή είχαμε κλήση για τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας στην Αρχ. Μακαρίου ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε ένα τροχαίο ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό στου Γρου. Που να πρωτοπήγαινε ένα ασθενοφόρο;» αναφέρει ο κ. Μπακλούς.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί δυστυχώς μια… καθημερινότητα για το προσωπικό του ΕΚΑΒ καθώς όπως μας λέει, υπάρχουν δεκάδες μέρες ή μάλλον απογεύματα και νύχτες που τα περιστατικά είναι πολλά και το ασθενοφόρο ένα.

«Έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο. Κάθε φορά λέμε τα ίδια, αλλά λύση δεν μας δίνουν» συμπληρώνει ο κ. Μπακλούς λέγοντας ότι για τον πληθυσμό και το μέγεθος της Χίου οι βάρδιες έπρεπε να είναι τουλάχιστον οι διπλάσιες.

Σχετικά Άρθρα

Στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' με τον Γιάννη Χονδρέλη στην ALHUEIA ΤV, o Μιχάλης Λακαρδής Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου
Παρ, 10/07/2020 - 06:22

''Εγώ η μόνη δουλειά που ήθελα να κάνω από μικρός, είναι οδηγός λεωφορείου...'', λέει ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου Μιχάλης Λακαρδής...''μάλιστα το έγραψα και σε μια έκθεση στο γυμνάσιο και είπε η καθηγήτρια σε όλη την τάξη...μόνο ο Μιχάλης θα γίνει αυτό που έγραψε...''

 Χείμαρρος πληροφοριών και συναισθημάτων ο βέρος Πυργούσης οδηγός Λεωφορείων, μιλά για το πλούσιο κοινωνικό έργο που επιτελούν τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ...αλλά και για την αγάπη που μεταμορφώνει το κάθε επάγγελμα σε λειτούργημα ωφέλιμο για τους συνανθρώπους μας, δίνοντας χαρά σε όλους...και πρώτα-πρώτα σε εκείνον που το ασκεί.

 Δείτε την εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' στην AΛΗΘΕΙΑ ΤV στις 5.30μ.μ. το Σαββάτο και σε επανάληψη την Κυριακή και τη Δευτέρα. Ο Γιάννης Χονδρέλης με την διεισδυτική ματιά του και τις ανάλαφρες μα πολύ εύστοχες ερωτήσεις του, ξεδίπλωσε όλες τις ευαίσθητες χορδές του έμπειρου οδηγού Μιχάλη Λακαρδή που τώρα είναι και Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου.

''Εγώ δε σπούδασα πρόεδρος...τους είπα όταν με βάλανε σε αυτό το πόστο...θα κάνω ότι μπορώ τίμια και καθαρά...'', λέει ο Μιχάλης Λακαρδής...Μιλά επίσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΤΕΛ και οι οδηγοί...που ακόμα και σήμερα κάνουν πολλές φορές παρακάμψεις από το δρομολόγιό τους (με προσωπικό κόστος) για να παραδώσουν ένα κουτάκι φάρμακο ή για να πάνε τους γέροντες μέχρι την πόρτα τους, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριά, σε σημεία που το οδικό δίκτυο είναι στενό και δύσβατο. Λέει για την ευθύνη που νιώθει ο οδηγός όταν μεταφέρει παιδιά και σχολεία...Μιλά και για τα δικά του σχολικά χρόνια που φεύγανε και περπατηστοί από το Γυμνάσιο της Καλαμωτής και τους έπαιρνε το Λεωφορείο όπου τους έβρισκε... Μιλά για τα βορειόχωρα και τον κύκλο της Αμανής που τα παλαιότερα χρόνια ήταν πολύ πιο δύσκολος και κακοτράχαλος με πολλούς ορθίους μέσα στο λεωφορείο...

 Τώρα οι περισσότεροι έχουν δύο και τρία αυτοκίνητα και τα ΚΤΕΛ αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα γιατί δεν κόβουν πολλά εισιτήρια ενώ πολλές φορές εξυπηρετούν καταστάσεις και αφιλοκερδώς...Τι θα γίνει άραγε αν μια μέρα ξαφνικά σταματήσουν να λειτουργούν τα ΚΤΕΛ στην πόλη και στην ύπαιθρο;!... Η Πολιτεία και μεριμνά και ξεχνά...''Δεν είμαστε τέλειοι...δεν είμαστε υπερλούξ...προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, με πολύ αγάπη όσο μπορούμε καλύτερα, με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτουμε'', λέει ο Μιχάλης Λακαρδής Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου στην εκπομπή ''Κατευθυνθήτω'' του Γιάννη Χονδρέλη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV. Ολόκληρη η συνέντευξη είναι θησαυρός...αξίζει να τη δείτε!