Δ.Μπακλούς - διασώστης:"Που να πρωτοπάει ένα ασθενοφόρο;"

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 10/07/2019 - 14:54

Κάθε φορά μετά από ένα «άσχημο» περιστατικό, όπως το θάνατο της γυναίκας στην οδό Αρχ.Μακαρίου το βράδυ της Κυριακής, το ΕΚΑΒ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υποστελέχωση του σε οδηγούς και πληρώματα ασθενοφόρων.

«Δύο ασθενοφόρα το πρωί, ένα εκ των οποίων κάνει τις διακομιδές των περιστατικών του νοσοκομείου, ένα το απόγευμα και ένα το βράδυ δεν επαρκούν για ολόκληρο το νησί με τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και την …ΒΙΑΛ», αναφέρει ο Δημήτρης Μπακλούς από το Σωματείο του ΕΚΑΒ.

Όλα αυτά τα έχουμε πει δεκάδες φορές, συνεχίζει, λέγοντας ότι καθημερινά υπάρχουν σοβαρά περιστατικά που ένα μόνο ασθενοφόρο σε απογευματινή και βραδινή βάρδια δεν μπορεί να καλύψει.

«Το βράδυ της Κυριακής είχαμε ένα πολύ σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό στο πλοίο με τον ασθενή  δυστυχώς να καταλήγει. Την ίδια στιγμή είχαμε κλήση για τον σοβαρό τραυματισμό της γυναίκας στην Αρχ. Μακαρίου ενώ σχεδόν ταυτόχρονα είχαμε ένα τροχαίο ευτυχώς όχι πολύ σοβαρό στου Γρου. Που να πρωτοπήγαινε ένα ασθενοφόρο;» αναφέρει ο κ. Μπακλούς.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί δυστυχώς μια… καθημερινότητα για το προσωπικό του ΕΚΑΒ καθώς όπως μας λέει, υπάρχουν δεκάδες μέρες ή μάλλον απογεύματα και νύχτες που τα περιστατικά είναι πολλά και το ασθενοφόρο ένα.

«Έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο. Κάθε φορά λέμε τα ίδια, αλλά λύση δεν μας δίνουν» συμπληρώνει ο κ. Μπακλούς λέγοντας ότι για τον πληθυσμό και το μέγεθος της Χίου οι βάρδιες έπρεπε να είναι τουλάχιστον οι διπλάσιες.

poy_na_protopaei_ena_asthenoforo_se_olokliri_ti_hio

Σχετικά Άρθρα