Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού και tablets στις Οινούσσες

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 06/07/2020 - 15:41
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με τα χέρια γεμάτα θα φτάσουν αύριο στο νησί των Οινουσσών μέλη της Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, που σε συνεργασία με την Alpha Bank θα προσφέρουν  ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό στο Περιφερειακό Ιατρείο Οινουσσών και σε συνεργασία με τα "ελληνικά πετρέλαια" tablets στους μαθητές των τριων τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από ιατρικά μηχανήματα μεταξύ των οποίων έγχρωμος ψηφιακός υπερηχογράφος, holter καρδιακού ρυθμού, συσκευές ανάνηψης, εξεταστικό κρεβάτι καθώς και επαρκή ποσότητα από διαγνωστικά tests, ιατρικές τσάντες πρώτων βοηθειών, οξύμετρα, πιεσόμετρα κ.α.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, πρόκειται για το αποτέλεσμα των δράσεων εξωστρέφειας που είχαν αναπτυχθεί με την ανάληψη των καθηκόντων του και μάλιστα έπεται συνέχεια στα πλαίσια της συνεργασίας με την ΜΚΟ «άγονη γραμμή γόνιμη», με την εφαρμογή που θα υπάρξει στα κινητά η οποία θα πληροφορεί τα άτομα με αναπηρία για τους προσβάσιμους χώρους στις Οινουσσες.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:27
Διπλή σύλληψη

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη στις 07-08-2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια ελέγχου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών, ενώ ακολούθως αντιστάθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίζοντας ελαφρά δύο εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.