"Δώσαμε τα πάντα για να γίνει έργο στον Ανάβατο, που ακόμη δεν είδαμε"

ΜΕ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 06/08/2020 - 13:52

Με ανάμεικτα συναισθήματα και δυσπιστία υποδέχθηκε την εξαγγελία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου για επανέναρξη των εργασιών στον Ανάβατο, ο πρόεδρος του οικισμού Γιώργος Φιστές καθώς όπως ανέφερε το… παρελθόν των έργων δεν έχει αφήσει και το καλύτερο αποτύπωμα στους ελάχιστους κατοίκους.

«Όλα αυτά που έγιναν στο παρελθόν και τα εκατομμύρια που «έπεσαν» στον Ανάβατο χωρίς  να έχει παρουσιαστεί τελειωμένο έργο, έχει κάνει τους κατοίκους να μην έχουν καλές εντυπώσεις για τους σχεδιασμούς της Αρχαιολογίας», ανέφερε ο κ. Φιστές συμπληρώνοντας ότι αυτό που ζητήθηκε από την αρχή που ξεκίνησαν τα έργα, πριν από 30 και πλέον χρόνια, ήταν η καλή συνεργασία.

«Αυτό που από την αρχή είχαμε ζητήσει ήταν να υπάρχει καλή συνεργασία κατοίκων και Αρχαιολογίας. Αντί αυτού οι ελάχιστοι κάτοικοι υπέστησαν διωγμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αναβάτου.

Παράλληλα ο κ. Φιστές αναφέρθηκε στο ημιτελές έργο που υπάρχει για δεκαετίες στο χωριό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι ο Ανάβατος αποτελεί πόλο έλξης τουριστών στην Χίο.

«Συνεχώς έρχονται πούλμαν με τουρίστες για να επισκεφτούν το χωριό. Αυτό που τους υποδέχεται για δεκαετίες είναι μια πινακίδα που λέει ότι προχωράτε στο χωριό με δικής σας ευθύνη. Ας καταλάβουν όλοι οι Χιώτες ότι δεκάδες τουρίστες έρχονται στο νησί για να δουν τον ιστορικό αυτό χώρο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του χωριού, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ότι αυτό που ζητούν οι κάτοικοι είναι συνεργασία με την Αρχαιολογία προκειμένου να αναδεχθεί ολοκληρωμένος ο οικισμός του χωριού.

 

 

dosame_ta_panta_gia_na_ginoyn_erga_poy_den_ta_eidame

Σχετικά Άρθρα