Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Δ/τής Πυροσβεστικής στην ΑΛΗΘΕΙΑ: Από εμπρησμό η φωτιά στους Βαβύλους

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 02/07/2020 - 10:06

Σε εμπρησμό αποδίδει τα αίτια της χθεσινής πυρκαγιάς στους Βαβύλους, που αποτέφρωσε 200 περίπου στρέμματα - κυρίως γεωργικής αλλά και δασικής έκτασης- ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, σημειώνοντας ότι αυτή ξεκίνησε σε απόσταση 350 με 400 μέτρων από την περίφραξη της ΒΙΑΛ και δεν συνδέεται με πιθανή καύση απορριμμάτων, που ήταν η αιτία πυρκαγιών που είχαν εκδηλωθεί στην ΒΙΑΛ τις προηγούμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση της "Αλήθειας", που θα μεταδοθούν στο δελτίο ειδήσεων, μετά τις 6 μ.μ. ο Διοικητής σημειώνει ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την φωτιά στους Βαβύλους (σε τρία μέτωπα!) εκδηλώθηκε μια ακόμη στο Βασιλειώνοικο της οποίας η κατάσβεση έγινε άμεσα, ενώ για την χθεσινοβραδινή φωτιά σε γεωργική αποθήκη στο Χαλκειός τόνισε ότι και αυτή ερευνάται, αν συνδέεται ή όχι με τις προηγούμενες.

Πριν λίγο στο Ράδιο "Α" ο Γιάννης Βουράκης δήλωσε ότι στην έρευνα που διεξάγεται δεν συμμετέχει μόνο η Πυροσβεστική αλλά και άλλες υπηρεσίες, υπογράμμισε ότι έχουμε να κάνουμε με "οργανωμένη ενέργεια", χωρίς να αποκαλύψει κάτι άλλο.

Αίσθηση προκάλεσε η ειλικρινής απάντησή του ότι φοβάται πολύ για νέες πυρκαγιές στην συγκεκριμένη περιοχή, αν δεν γίνουν άμεσα παρεμβάσεις. Χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ξεκίνησαν σήμερα οι καθαρισμοί πέριξ της ΒΙΑΛ (έστω και μετά τη φωτιά) , με αποψίλωση δέντρων, μάζεμα σκουπιδιών και με  διάνοιξη δρόμων, αλλά καυτηρίασε τη στάση πολιτών που ακόμη αντιδρούν, σε κάτι που πρέπει να γίνει για την προστασία και των περιουσιών τους. Παράλληλα προέτρεψε ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων να προχωρήσουν σε καθαρισμούς και εξήρε για την οργανωμένη συμμετοχή τους, στην προσπάθεια που κατεβλήθη χθες για το σβήσιμο της φωτιάς στους Βαβύλους, τους κατοίκους του χωριού αλλά και όλους τους εθελοντές.

"Βγήκαν οργανωμένα και συντεταγμένα οι κάτοικοι με τα τρακτέρ και βοήθησαν, όμως ακόμη καλύτερα θα ήταν αυτό να είχε γίνει πριν ξεσπάσει η φωτιά, προληπτικά", σχολίασε ο Δ/τής της Πυροσβεστικής.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 11:10

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μόνη της απέναντι στην Τουρκία, κατέθεσε ο δημοσιογράφος –συγγραφέας Κώστας Μαρδάς στο «Ράδιο Αλήθεια» σχολιάζοντας τις εξελίξεις.

Ο κ Μαρδάς τόνισε ότι «τώρα μετράμε τους φίλους μας», υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής η Ε.Ε έχει σταθεί ρητορικά δίπλα μας, ενώ αναφορικά με την στάση της Γερμανίας , που έχει και την προεδρία της Ε.Ε αυτή την περίοδο, την χαρακτήρισε ως «διαμεσολαβήτρια χώρα».

«Εκτιμώ ότι δεν έχουμε συμμάχους που θα σταθούν δίπλα μας σε μια πιο δυναμική στάση. Είμαστε μόνοι μας» τόνισε ο κ Μαρδάς.

«Είναι ολοφάνερο ότι ο Ερντογάν έχει κακιώσει, μετά την υπογραφή με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ και θέλει να μας σύρει σε διάλογο», είπε ο κ. Μαρδάς συμπληρώνοντας ότι «η μοναδική χώρα που μπορεί να σταματήσει τον Ερντογάν είναι οι Η.Π.Α».

«Η επομένη κίνηση που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να απευθυνθεί προς της ΗΠΑ, καθώς, ως χώρα του ΝΑΤΟ, είμαστε υπό την Αμερικανική κηδεμονία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της Ελλάδας, ο κ. Μαρδάς εκτιμά ότι «πάμε καλά, αρκεί να αποφύγουμε τους παρορμητισμούς», ενώ δεν παράλειψε να αναφερθεί  και στην Κύπρο λέγοντας ότι « Η Κύπρος με τις ενέργειες για χάραξη ΑΟΖ μετέφερε την ένταση από την Πάφο στο Καστελόριζο».