Δύο τροχαία στη νησίδα στο Καστέλο

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/03/2020 - 11:00

"Εγκαινιάστηκε" με τα πρώτα δύο -ήδη- τροχαία η νέα νησίδα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο. Όπως λένε κάτοικοι στην "Αλήθεια" χθες το απόγευμα συνέβη το δεύτερο, πιο σοβαρό τροχαίο, όταν βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς καυσίμων έπεσε πάνω στη νησίδα, παρασέρνοντας και την πινακίδα που είχε τοποθετηθεί εκεί (φωτογραφία).

Όπως σημείωσαν οι Μιχάλης Γεόμελος και Χαρ. Γιαννακόπουλος, κατά την εκτίμησή τους, η νησίδα που κατασκευάστηκε βόρεια της εκκλησίας δεν ανακόπτει την ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων με κατεύθυνση από Βροντάδο προς Χίο, ενώ λόγω λακούβας που υπάρχει στο οδόστρωμα οι διερχόμενοι οδηγοί για να την αποφύγουν κινούνται πιο αριστερά με αποτέλεσμα να πλησιάζουν προς το μέρος της νησίδας.

Πάντως για το θέμα αυτό ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, επανέλαβε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι οι ειδικοί που σχεδίασαν το έργο, τόσο στο Νοσοκομείο, όσο και στην Αγία Παρασκευή, γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει για να ανακοπεί η ταχύτητα των οχημάτων.

Σημείωσε δε ότι οι παρεμβάσεις στα συγκεκριμένα σημεία δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και ανέφερε ως παράδειγμα τις νησίδες νοτίως του αεροδρομίου, όπου και πάλι υπήρξαν στην αρχή γκρίνιες πολιτών και τροχαία, όμως τώρα που το έργο ολοκληρώθηκε και με την σήμανση που έγινε είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και δύο μήνες δεν έχει συμβεί κανένα τροχαίο!

as_perimenoyme_prota_na_oloklirothoyn_ta_erga_stis_nisides

Σχετικά Άρθρα