Εφιαλτική η σκέψη κρούσματος κορωνοϊού στις Οινούσσες!

Έκκληση Δημάρχου, Γιώργου Δανιήλ, για διακοπή μετακινήσεων στις Οινούσσες
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 20/03/2020 - 12:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

Σαφής και κατηγορηματικός ο Δήμαρχος Οινουσσών, Γιώργος Δανιήλ, ξεκαθάρισε το πριν λίγο, σε παρέμβασή του στο Ράδιο "Αλήθεια", ότι οι Οινούσσες είναι απροστάτευτες σε περίπτωση που παρουσιαστεί κρούσμα κορωνοϊού, επαναλαμβάνοντας αυτό που επί μια εβδομάδα τώρα διαμηνύει σε πολίτες και αρχές, ότι πρέπει να σταματήσουν οι μετακινήσεις από Οινούσσες προς Χίο, με επιστροφή καθώς και να μείνουν σπίτια τους οι Αθηναίοι, μιας και υπάρχουν αναφορές για έλευσή αρκετών τις επόμενες ημέρες στο νησί.

Ο κος Δανιήλ επεσήμανε ότι χθες περίμενε από τον πρωθυπουργό απόφαση για αναστολή των μετακινήσεων (να εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια για μεταφορά εμπορευμάτων), όπως έχει ζητήσει εδώ και μέρες και από τον Υπουργό Ναυτιλίας,  κάτι που δεν έγινε, αφού περιορίστηκε στην παρότρυνση να μην ταξιδεύουν οι πολίτες στα νησιά.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο Δήμαρχος, το ιατρείο και το φαρμακείο του νησιού δεν έχουν αντισηπτικά, μάσκες και στολές μιας χρήσης, υλικά που έχουν παραγγελθεί και αναμένονται τη Δευτέρα.

"Δεν υπάρχει υγειονομική θωράκιση. Πρέπει να το καταλάβουμε", τόνισε και χαρακτήρισε εφιαλτικό το σενάριο εμφάνισης κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή τους.

"Με λυπεί το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα 13 άτομα ταξίδεψαν από τις Οινούσσες στη Χίο"...

..." Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Νίπτω τας χείρας μου", κατέληξε ο Δήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα