Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Έφυγε ο καπετάνιος της άγονης γραμμής Ξενοφών Μηνιώτης

Πέμ, 30/08/2018 - 11:23
Το πλοίο "Χιόνη" της εταιρείας Μηνιώτη

Πλήρης ημερών, ο γνωστός καπετάνιος - πλοιοκτήτης Ξενοφών Μηνιώτης έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018.

Για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε με τα πλοία του τις άγονες γραμμές των Ψαρών, της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων, των Λειψών κ.ά., ενώ ήταν από τους πρώτους που δρομολόγησε καραβάκι στη γραμμή Χίου - Τσεσμέ, και μάλιστα σε "δύσκολα χρόνια".

Πατέρας του ήταν ο Σταμάτης Μηνιώτης, εξίσου γνωστός και τιμηθείς από την Αγγλία για την αντιστασιακή του δράση, αφού με τα πλοιάριά του μετέφερε από τη Χίο στην Αγρελιά της Μ. Ασίας, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, αξιωματικούς του συμμαχικού στρατού.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 13:58
lampa_diakopi_reumatos

Βλάβη στο δίκτυο του Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε όλη τη Βόρεια Χίο, στις 6.40 το πρωί με σταδιακή αποκατάστασή της, αρχής γενομένης από την περιοχή των Καρδαμύλων και των Οινουσσών, που είδαν… φως μετά τις 7.45 π.μ., ενώ ακόμη και τώρα υπάρχουν χωριά χωρίς ρεύμα και συγκεκριμένα η Κατάβαση, τα Διευχά και η Σιδηρούντα.

Το γεγονός κατήγγειλε το μεσημέρι, ευρισκόμενος από το πρωί στη Σιδηρούντα, μέσω του Ράδιο «Α» ο Σαράντος Πιτσιλαδής επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διακόπτεται για οποιοδήποτε λόγο η ηλεκτροδότηση και η εταιρεία να απαξιεί να ενημερώσει τους καταναλωτές.

Μάλιστα, όπως είπε, όχι μόνο δεν εκδίδει κάποια ανακοίνωση, αλλά και όταν επιχείρησαν να τηλεφωνήσουν στο 4ψηφιο του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και στα τοπικά γραφεία, δεν βρήκαν άκρη.

«Εγώ ανέβηκα στο χωριό γιατί έπρεπε να φτιάξω μέλι, χωρίς να μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Σε ακόμη χειρότερη θέση οι ελάχιστοι υπερήλικες της Σιδηρούντας, που και μόνο γι’αυτούς που επιμένουν να ζουν εκεί στα μικρά χωριά, θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Σ’ ένα σπίτι ηλικιωμένων δίπλα στο δικό μου η γυναίκα με έναν κατάκοιτο άνδρα προσπαθούσαν μ΄ ένα αναμμένο ένα κερί, να κάνουν τη δουλειά τους, με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος», ανέφερε ο κος Πιτσιλαδής.