Χίος, Σάββατο 28 Μαρτίου

"Έχουμε επίπεδο δεν έχουμε ενότητα"

«Αυτοπροσώπως» την Πέμπτη στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, ο πρώην Στρατιωτικός Διοικητής Χίου Υποστράτηγος ε.α. Παναγιώτης Κιμουρτζής
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 12/01/2020 - 21:33

Γεννήθηκε στην… Ελλάδα, αλλά η ταυτότητα του γράφει Θεσσαλονίκη, αφού εκεί είδε το 1964 το πρώτο φως της ημέρας ο Παναγιώτης Κιμουρτζής, αφού με πατέρα Στρατιωτικό, δεν θυμάται ποτέ μόνιμο τόπο κατοικίας.

Αυτό δεν τον πτοεί να διαλέξει το ίδιο, οπότε ακολουθώντας την ίδια μοίρα μετά την Ευελπίδων και μέχρι την αποστρατεία του, μέτρησε 26 χρόνια στις παραμεθόριες περιοχές, ενώ ο γιός του, ο επονομαζόμενος και… Χιώτης γεννήθηκε εδώ.

19χρονος σήμερα, σπουδάζει στην Ακαδημία Μηχανικών, οπότε ο Παναγιώτης Κιμουρτζής αφού παρέδωσε την διοίκηση της 96 ΑΔΤΕ, παρέμεινε και ως απόστρατος πλέον στο νησί, που τον αγάπησε και το αγαπά, επιλέγοντας το ως μόνιμη κατοικία.

Σπουδάζοντας άλλη μια κόρη στα Γιάννενα και με την εμπειρία της ζωής αλλά και της θητείας Διοικήσεως σε μεγάλες μονάδες, αντιμετωπίζει σήμερα την αποστρατεία του, που η αλήθεια έγινε σε…πονηρή προεκλογική περίοδο, με ωριμότητα και σκεπτικισμό.

Χωρίς να παραπονείται για… ανεργία αφού δέχτηκε την άμισθη θέση του Συμβούλου πολιτικής Προστασίας του Αντιπεριφερειάρχη Παντ. Μπουγδάνου, έχει σήμερα άποψη όχι μόνο για τα μικρά αλλά και για τα μεγάλα, διαπιστώνοντας για παράδειγμα ότι ως κοινωνία σήμερα δεν μας λείπει το επίπεδο αλλά η… ενότητα.

Μιλώντας την Πέμπτη στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» και γνωρίζοντας τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν φοβάται την Τουρκία, θεωρώντας τους γείτονες «σιγουρατζήδες» αλλά δεν διστάζει αν και του Στρατού ξηράς, να πεί πόσο άμεσα πρέπει να ενισχυθεί ο Πολεμικός Στόλος της χώρας, θεωρώντας ότι Ελλάδα και θάλασσα είναι έννοιες ταυτόσημες.

Ελπίζει ότι κάποτε θα βρεθεί πολιτική ηγεσία με θάρρος να αυξήσει την Στρατιωτική θητεία, όπως επίσης θεωρεί ότι η ελληνική κοινωνία θα ωριμάσει όσον αφορά την αναγκαιότητα πλέον και στράτευσης των γυναικών.

Έχει άποψη για τα τοπικά προβλήματα, που την καταθέτει, θεωρεί ότι στο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα υπάρχει λύση και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αποτελεσματικής φρούρησης των συνόρων μας, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί την αρχή, που ή λύνει ή δημιουργεί προβλήματα.

Σοβαρός, ομιλητικότατος για… Στρατιωτικός, με το χαμόγελο μόνιμο στα χείλη του, ψάχνεται όταν ερωτάται για τα χόμπι του, μια ζωή πήγαινα στη δουλειά στις 6.00 το πρωί και γύρναγα στις 9.00 το βράδυ μας λέει, χαιρετά… στρατιωτικά τη γυναίκα του, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα φτιαχνε την οικογένεια, που απέκτησε, αγαπά το μπλέ χρώμα και επειδή κανείς είναι τέλειος, δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού.

Τα υπόλοιπα δείτε τα τηλεοπτικά.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 11:46

Το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χίου «Ο Άγιος Ιωάννης» ενημερώνει τα μέλη του και όλους τους συναδέλφους οικοδόμους ότι η οικοδομική δραστηριότητα δεν έχει διακοπεί αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί κάποια τέτοια απόφαση όπως σε άλλους κλάδους.

Η εργασία μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζεται κανονικά, αρκεί να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προφύλαξης και οι κανόνες υγιεινής.

Για οποιαδήποτε αλλαγή το σωματείο μας θα ενημερώσει εγκαίρως τους συναδέλφους  με σχετική ανακοίνωση.