Ειδικό πακέτο στήριξης του Βορείου Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/12/2019 - 15:32

Στο 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού μετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών, Νίκος Νύκτας.

Το συμβούλιο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα και της προέδρου του ΕΟΤ, κ. Γκερέκου.

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα αυτού του συμβουλίου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δηλώνοντας σε συνέντευξη τύπου ότι έλαβε την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για στήριξη των νησιών με ένα ειδικό πακέτο, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει το περιεχόμενο του.

«Καταθέσαμε στο συμβούλιο τις απώλειες που έχουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο θέμα του τουρισμού, εξαιτίας κυρίως του μεταναστατευτικού ζητήματος και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε την στήριξη τους, έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες που υπάρχουν στον τουρισμό των νησιών», ανέφερε ο κ. Νύκτας.

Παράλληλα στην συνεδρίαση τέθηκαν θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ηπειρώτικη Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία υποδομών, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται δρομολόγια με υδροπλάνα.

 

eidiko_paketo_stirixis_voreioy_aigaioy_ston_toyristiko_tomea

Σχετικά Άρθρα