Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Ειδικό πακέτο στήριξης του Βορείου Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού-προσφυγικού

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 19/12/2019 - 15:32

Στο 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού μετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών, Νίκος Νύκτας.

Το συμβούλιο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη, του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κόνσολα και της προέδρου του ΕΟΤ, κ. Γκερέκου.

Την ικανοποίηση του για τα αποτελέσματα αυτού του συμβουλίου εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, δηλώνοντας σε συνέντευξη τύπου ότι έλαβε την δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου για στήριξη των νησιών με ένα ειδικό πακέτο, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνει το περιεχόμενο του.

«Καταθέσαμε στο συμβούλιο τις απώλειες που έχουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου στο θέμα του τουρισμού, εξαιτίας κυρίως του μεταναστατευτικού ζητήματος και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα έχουμε την στήριξη τους, έτσι ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες που υπάρχουν στον τουρισμό των νησιών», ανέφερε ο κ. Νύκτας.

Παράλληλα στην συνεδρίαση τέθηκαν θέματα όπως η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με την ηπειρώτικη Ελλάδα, αλλά και η δημιουργία υποδομών, έτσι ώστε να πραγματοποιούνται δρομολόγια με υδροπλάνα.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 11:20

Αύριο, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του σωματείου συνταξιούχων ΝΑΤ «Ο Βροντάδος», που βρίσκονται στην ΠΕΚΕΒ, εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου και εξελεγκτικής επιτροπής.

Θα προηγηθεί γενική συνέλευση  με θέματα:

  1. Έκθεση Πεπραγμένων
  2. Οικονομικός απολογισμός
  3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και απαλλαγή ή όχι του Διοικητικού Συμβουλίου κάθε ευθύνης για τη Διοικητική και οικονομική Διαχείριση.
  4. Αρχαιρεσίες για εκλογή Διοικ. Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

 

Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να το δηλώσουν εγκαίρως προς αποφυγή καθυστερήσεως.

Τα γραφεία του σωματείου λειτουργούν   ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

το τηλέφωνο του γραφείου του σωματείου (22710-94503) από τις 16:00-17:00