Είναι επικίνδυνη η λειτουργία του Ιωνικού εν μέσω εργασιών

Χωρίς αδειοδότηση δεν πρόκειται να βάλουμε παιδιά στο καταδυτήριο
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 04/05/2022 - 14:29

Το χρονικό των εργασιών στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, τις προθεσμίες, τα προβλήματα και τους προβληματισμούς που υπήρχαν αναφορικά με την διακοπή λειτουργίας του, παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Γιάννης Μανάρας και ο προϊστάμενος της Τεχνικής  Υπηρεσίας Δήμου Χίου Λευτέρης Παπαλάνης.

Ο κ.Παπαλάνης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε η τεχνική υπηρεσία προκειμένου αφενός να μην χαθεί το έργο και αφετέρου να γίνουν κάποιες εργασίες με ανοικτό το Ιωνικό.

«Η πρώτη φάση των έργων έγινε χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, αλλά στην αντικατάσταση της τέντας ο εργολάβος ήταν κάθετος ως προς το κλείσιμο λόγω επικινδυνότητας».

Αναφορικά με την λειτουργία του καταδυτηρίου, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει την καλοκαιρινή περίοδο, ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται μια σειρά εργασιών έτσι ώστε να αδειοδοτηθεί για να μπορέσει να λειτουργήσει με ασφάλεια.

«Η τεχνική υπηρεσία δεν πρόκειται να βάλει την υπογραφή της αν δεν αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και σε ζητήματα ασφάλειας και σε ζητήματα υγιεινής. Ποιός θα βάλει παιδιά εκεί»; Τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών τόνισε ότι κάθε έργο που υλοποιείται είναι βέβαιο ότι θα φέρει μια αναστάτωση και μια όχληση ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται για την τελευταία παράταση που μπορεί να δοθεί στην υλοποίηση του έργου αλλιώς θα υπάρξουν κυρώσεις από το ΕΣΠΑ.

Για ένα τρίμηνο θα παραμείνει κλειστό ακόμη το Ιωνικό Κολυμβητήριο, ανέφερε ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δήμου Χίου, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχε αρχικά πρόθεση η αντικατάσταση της τέντας να γίνει με ανοικτή την μεγάλη πισίνα κάτι όπως που δεν μπορούσε τελικά να εφαρμοστεί.

Ο Σταμάτης Κάρμαντζης από την πλευρά του αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που υπήρχαν αναφορικά με την περίοδο στην οποία θα έπρεπε να κλείσει το Ιωνικό, προσθέτοντας ότι «ήταν λάθος που δεν ξεκίνησαν οι εργασίες των Σεπτέμβρη όμως δεν μετανιώνω που θέλαμε να εξυπηρετήσουμε τα ναυταθλητικά σωματεία».

Ο Δήμαρχος Χίου αναφέρθηκε και στην σημερινή προγραμματισμένη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Χίου για το Ιωνικό κολυμβητήριο, που πραγματοποιείται μετά από αίτημα των αντιπολιτεύσεων, ξεκαθαρίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να παραστεί.

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στα ναυταθλητικά σωματεία, αλλά αυτό που οι αντιπολιτεύσεις επιθυμούν να κάνουν είναι ένα θέατρο και εμείς δεν πρόκειται να συμμετέχουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε ότι στην αποψινή συνεδρίαση θα μετέχουν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου και ο προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών.

 

 

kaname_agona_gia_to_ergo_toy_ionikoy_kolymvitirioy

Σχετικά Άρθρα