Εκδικάστηκε η αίτηση του Υπουργείου Μετανάστευσης για διέλευση στο Θόλος

«Δεν θα περάσει κανένα μηχάνημα» διαμηνύουν αιρετοί και κάτοικοι- Άμεσα η απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/11/2022 - 13:41

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία δομής προσφύγων - μεταναστών στο Θόλος, δήλωσαν για μια ακόμη φορά αιρετοί και κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου στο Πρωτοδικείο Χίου, όπου εκδικάζονταν αίτημα του υπουργείου Μετανάστευσης για διέλευση στην επίμαχη περιοχή.

«Δεν θα δεχτούμε να δημιουργηθεί υπερδομή στην Χίο, μετατρέποντας το ακριτικό νησί μας σε αποθήκη ψυχών» διεμήνυσαν προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και διέλευση να δώσει το δικαστήριο στην ΤΕΡΝΑ δεν θα επιτρέψουν οι ίδιοι την πρόσβαση.

Η αίτηση εκδικάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, από το Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί άμεσα.

«Εμείς ζητάμε διέλευση στην περιοχή για τα μηχανήματα μας καθώς υπάρχουν λόγοι που δικαιολογούν το κατεπείγον της υπόθεσης» ανέφεραν οι δικηγόροι του υπουργείου Μετανάστευσης και της ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Για βλάβη των συμφερόντων του Δήμου Χίου αν εκδοθεί προσωρινή διαταγή διέλευσης των μηχανημάτων, καθώς εκκρεμεί η εκδίκαση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της περιοχής, έκανε λόγο η δικηγόρος του Δήμου Χίου.

ekdikastike_i_aitisi_toy_ypoyrgeioy_metanasteysis_gia_dieleysi_sto_tholos

Σχετικά Άρθρα