Εκδήλωση για την αναισθησιολογία στο Ομήρειο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 20/09/2023 - 22:02

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου η εκδήλωση με θέμα «Η διαχρονική συμβολή της αναισθησιολογίας στην υπηρεσία του ασθενούς στη Χίο». 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία της ομότιμης καθηγήτριας αναισθησιολογίας ΑΠΘ κ. Μαρίκας Γκιάλα η οποία μίλησε για την αναισθησιολογία στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου και την εξέλιξη της στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κώστας Αναστασάκης νοσηλευτής και προϊστάμενος αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για την εξέλιξη των χειρουργείων από το 1990 έως σήμερα. 

Ο νοσηλευτής και προϊστάμενος της ΜΕΘ του Νοσοκομείου κ. Επαμεινώνδας Μικέδης μίλησε για την εξέλιξη από τη ΜΑΦ στη ΜΕΘ στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο Χίου από το 1995 έως σήμερα. 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Διευθυντής αναισθησιολόγος - εντατικολόγος του Νοσοκομείου κ. Παντελής Στεφάνου ο οποίος μίλησε για τις εξελίξεις στην αναισθησιολογία και στην αντιμετώπιση του πόνου.

Τελευταίος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ιωάννης Φέκος καρδιολόγος-εντατικολόγος του Νοσοκομείου ο οποίος μίλησε για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του σήμερα.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Διεθυντής του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου κ. Διαμαντής Φύλλας μαζί με το φαρμακοποιό-υγιεινολόγο κ. Γιώργο Μαρή.

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου κ. Γιάννης Γεωργιάδης, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου κ. Ελένη Κανταράκη, ο αναισθησιολόγος κ. Αριστοτέλης Ζούντας, η κ. Χρύσα Σταυροπούλου Διευθύντρια νοσηλευτικού τμήματος και η παραολυμπιονίκης ξιφασκίας κ. Κέλλυ Λουφάκη η οποία μίλησε για την εμπειρία της στο Νοσοκομείο Χίου κατά τη διάρκεια του τραυματισμού της από το τροχαίο που είχε.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χίου, την Εταιρεία Αγωγής Υγείας Χίου και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου.

Η εκδήλωση θα προβληθεί στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV.

me_tima_i_paroysia_sas_stin_enimerotiki_ayti_ekdilosi

Σχετικά Άρθρα