Χίος, Τετάρτη 19 Ιουνίου

Έκθεση δημιουργιών από το ΕΕΕΕΚ Χίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 15/05/2019 - 15:02

Για 11

Για 11η χρονιά, περιμένει τους Χιώτες πολίτες η έκθεση δημιουργιών των μαθητών του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηριού Χίου, στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

«Πρόκειται για δημιουργίες των ιδίων των μαθητών, ανέφερε ο Γιάννης Νικήτας,  διευθυντής του ΕΕΕΕΚ, συμπληρώνοντας ότι τα έσοδα θα διατεθούν για ανάγκες του σχολείου.

Η έκθεση φιλοξενείται  στο περίπτερο απέναντι από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου και θα παραμείνει ανοιχτή   έως 25 Μαΐου και ώρα  9:30 – 13:00.

Σχετικά Άρθρα

Καταγγέλλει την τακτική έκδοσης επιπλέον αεροπορικών εισιτηρίων στις πτήσεις η Δώρα Φύκια
Τετ, 19/06/2019 - 12:23

Έχετε κλείσει αεροπορικό εισιτήριο εδώ και μήνες και είστε σίγουρος ότι θα ταξιδέψετε;

Μην απαντήσετε με βεβαιότητα “ναι”  στο παραπάνω ερώτημα γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Μια τέτοια αντιμετώπισαν χθες δύο από τα παιδιά της Προέδρου του Συλλόγου Τριτέκνων Χίου, Δώρας Φύκια, που έχοντας βγάλει εισιτήρια από τα τέλη Μαρτίου για να ταξιδέψουν από Χίο για Αθήνα και στη συνέχεια στην Κύπρο και αφού πήγαν από τις 7 στο αεροδρόμιο (το αεροπλάνο θα έφευγε 1,5 ώρα αργότερα) υπάλληλος της Aegean τους ενημέρωσε ότι ήταν... υπεράριθμοι, μιας και ήδη είχαν προλάβει να τσεκάρουν όλοι όσοι μπορούσαν να επιβιβαστούν στη συγκεκριμένη πτήση.

Όπως κατήγγειλε η κα Φύκια στην πρόταση που τους έγινε να ταξιδέψουν με άλλη πτήση δωρεάν η ίδια αρνήθηκε αφού το ταξίδι τους ήταν προγραμματισμένο και είχε ως τελικό προορισμό την Κύπρο.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί να γίνονται παραπάνω κρατήσεις… Αν υπάρχει ζήτηση ας βάλουν μεγαλύτερο αεροπλάνο. Αυτά δε μπορούν να γίνονται και μάλιστα το καλοκαίρι που θέλουμε και τουρισμό», σχολίασε.

Τελικά τα παιδιά της Προέδρου του Συλ. Τριτέκνων,  μετά την έντονη αντίδρασή της, επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, αφού βρέθηκαν όμως δύο άλλοι εθελοντές επιβάτες που έμειναν εκτός.

Σε επικοινωνία της «Α» με υπάλληλο της εταιρείας επισημάνθηκε ότι είναι πάγια τακτική των αεροπορικών εταιρειών η πώληση ενός μικρού ποσοστού επιπλέον εισιτηρίων, ωστόσο στην περίπτωση – που δεν συμβαίνει συχνά- να εμφανίζονται όλοι οι έχοντες εισιτήρια στην πτήση, με βάση τον ευρωπαϊκό κανονισμό όσοι μείνουν εκτός δικαιούνται αποζημίωση 250 ευρώ, 1 δωρεάν εισιτήριο (ανοιχτό για ένα χρόνο) και να ταξιδέψουν – χωρίς επιβάρυνση- σε επόμενη πτήση. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι οι ίδιοι επιθυμούν να μην ταξιδέψουν την προγραμματισμένη μέρα.