Εκτός πλατφόρμας για self tests οι αυτοαπασχολούμενοι στο λιανεμπόριο και οι εκπαιδευτές οδήγησης

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 19/04/2021 - 15:18

Οι αυτοαπασχολούμενοι στο λιανεμπόριο όπως και οι εκπαιδευτές στις σχολές οδηγών οχημάτων αλλά και οι εκπαιδευόμενοι τελούν σε αναμονή μιας και οι μέχρι τώρα προβλέψεις που υπάρχουν για τη δωρεάν προμήθεια των τεστ αυτοεξέτασης για κορωνοϊό μέσω ειδικής πλατφόρμας δεν τους περιλαμβάνουν.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χίου, Ελένη Δαμαλά οι αυτοαπασχολούμενοι θα ενταχθούν στο σύστημα από την Παρασκευή, ενώ για τις σχολές οδήγησης δεν υπάρχει ακόμα ενημέρωση.

Από το πρωί πάντως η κίνηση στα φαρμακεία είναι αυξημένη προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν τα τεστ, αφού στους εκπαιδευτικούς και μαθητές προστέθηκαν και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο, στα σούπερ μάρκετ, στην εστίαση, σε καταστήματα τροφίμων, κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μεταφορές κ.α.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης, όπως ανέφερε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Παντελής Κουνιάδης, Πρόεδρος του Συλλόγου τους στο Β. Αιγαίο παραμένουν έξι μήνες χωρίς δουλειά και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει, περιμένοντας συγκεκριμένες οδηγίες, αλλά και διευκρινίσεις για τη δωρεάν χορήγηση των τεστ.

Συμφωνα με τον ίδιο  είναι αναγκαίο να υπάρξει μέριμνα και για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι μάλιστα σε αντίθεση με τους εκπαιδευτές που θα κάνουν δύο εξετάσεις την εβδομάδα θα πρέπει πριν από κάθε μάθημα να έχουν κάνει τεστ.

Σύμφωνα με αναρτηση του φαρμακοποιού, Θανάση Τσιλίμη, εκτός πλατφόρμας για self test είναι και οι φαρμακοποιοί!

ektos_self_test_oi_aytoapasholoymenoi

Σχετικά Άρθρα