Ελεύθεροι Επαγγελματίες: Δεν είμαστε κλέφτες και φοροφυγάδες

Να αποσύρει η Κυβέρνηση την οριζόντια φορολόγηση, το αίτημα της κινητοποίησης των πολιτών
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 22/11/2023 - 14:01

Την αντίθεση τους στο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, εξέφρασαν οι επαγγελματίες της Χίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση - διαμαρτυρία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου.

Δικηγόροι, λογιστές, έμποροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν είναι ούτε κλέφτες, ούτε φοροφυγάδες.

«Το νομοσχέδιο αφήνει έξω όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και αυτό είναι άδικο για τις μικρές επιχειρήσεις που ελέγχονται με πολλούς τρόπους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ Πέτρος Κιοσκεριάν.

«Οι δικηγόροι κυρίως των μικρών πόλεων όπως η Χίος προσπαθούν να επιβιώσουν. Δεν είναι τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία ή εταιρείες που υπάρχουν στις μεγάλες πόλεις. Πολλοί από τους συνάδελφους έχουν επαγγελματική στέγη το σπίτι τους», ανέφερε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, προσθέτοντας ότι αν θέλει η Κυβέρνηση να κάνει στη Χίο μεγάλα δικηγορικά γραφεία να την κάνει... Σιγκαπούρη μιας και έχει μεγάλη ναυτική παράδοση.

«Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις όσο χρειαστεί» είπε η πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών Χίου Άννα Βερνιώτη λέγοντας ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στις μικρές επιχειρήσεις.

Να σημειώσουμε ότι αρκετά ήταν τα καταστήματα που έκλεισαν την ώρα της κινητοποίησης με εμπόρους να δίνουν το παρών στην Κεντρική Πλατεία.

adiko_gia_tis_mikres_epiheiriseis_to_forologiko_nomoshedio

Σχετικά Άρθρα