Χίος, Τετάρτη 8 Ιουλίου

Εμπορικός Σύλλογος Χίου: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Συμπαράσταση στο Γ. Παληό και διεκδίκηση για μείωση των χρεών στις τράπεζες
Τρί, 16/04/2019 - 11:24

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της υπόθεσης πλειστηριασμού Πρώτης Κατοικίας του συμπολίτη  Γιάννη Παληού, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου καλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να υψώσουν το ανάστημα τους και να αντισταθούν στο νέο σχέδιο της Κυβέρνησης για τα «κόκκινα δάνεια».

Στο κάλεσμά του αναφέρει τα εξής:

"Μέχρι το τέλος του 2019, υπολογίζεται ότι σε 76.000 νοικοκυριά θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και περιουσιών.

Η τροπολογία για τα «κόκκινα δάνεια», που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, βάζει τη θηλιά στο λαιμό των δανειοληπτών, υποχρεώνοντας τους, να δίνουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους στις τράπεζες, αφού οι επιλογές είναι δύο…… Η΄ θα ενταχθούν στη ρύθμιση δόσεων που ορίζει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ή θα βγει η περιουσία τους σε πλειστηριασμό.

Βάζουν λοιπόν, στο ίδιο σακί απλούς ανθρώπους-επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες που δανειοδοτήθηκαν σε καλές εποχές, για να καλύψουν υπαρκτές ανάγκες της επιχείρησης τους, αλλά «ισοπεδώθηκαν» από την οικονομική κρίση και τη βαριά φοροληστεία, με τους πραγματικούς «μπατχτσήδες και στρατηγικούς κακοπληρωτές» που είναι υπεύθυνοι για το μεγάλο όγκο χρεών προς το Δημόσιο αλλά και των κόκκινων δανείων.

Οι ουσιαστικοί μπαταχτσήδες μένουν στο απυρόβλητο, ενώ καλείται ο απλός κόσμος να λύσει το πρόβλημα των τραπεζών που δανειοδοτούσαν σωρηδόν πριν την κρίση.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, θα σταθεί δίπλα στο συνάδελφο Γιάννη Παληό, σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης, όπου και με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Εδώ και τώρα δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τις τράπεζες με δυνατότητα αποπληρωμής:

 1. Κούρεµα των δανείων µας στο 50% και επαναδιαπραγμάτευση των όρων αποπληρωμής. Να κουρευτούν τα δάνειά µας µε βάση το ποσό που είχε φθάσει το κεφάλαιο την ηµέρα της τελευταία καταβληθείσας δόσης.
 2.  Κανένας τόκος υπερηµερίας. Καµία κεφαλαιοποίηση µη καταβληθέντων τόκων.
 3. Απαγόρευσης πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ προσαυξημένης κατά 50.000 για κάθε παιδί, και δευτερεύουσας κατοικίας αντικειμενικής αξίας μέχρι 150.000 ευρώ.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη»! Η κατοικία είναι δικαίωμα!

Η πάλη των εμπόρων, των επαγγελματιών και των εργαζομένων για ανακούφιση απ' το βραχνά των χρεών, απέναντι στους πλειστηριασμούς, είναι υποχρέωση όλων."

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 08/07/2020 - 07:22

Η ΔΕΥΑΝΧ ενημερώνει όλους τους δημότες και τους καταναλωτές σχετικά με την υδροδότηση της καλοκαιρινής περιόδου.

Υποχρέωση της ΔΕΥΑΝΧ είναι, στο μέτρο του εφικτού, να παρέχει νερό σε όλους τους δημότες.

Ανά Δημοτική Ενότητα και ανά περιοχή θα ισχύσει το πρόγραμμα που ακολουθεί.

Λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων (βλάβες, διακοπές ΔΕΗ, κλπ) μπορεί να υπάρχουν αλλαγές στις ώρες και δυσλειτουργία της ομαλής υδροδότησης.

Θα υπάρχει υποστήριξη του συστήματος με υδροφόρες της ΔΕΥΑΝΧ και ιδιωτών, για να καλύπτονται οι ανάγκες σε δύσκολες περιοχές και σε έκτακτες περιπτώσεις.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές όπου υπάρχει 24ωρη υδροδότηση και δεν έχουν εγκαταστήσει αποθηκευτικό χώρο (ντεπόζιτο ή φουντάνα), να εγκαταστήσουν ώστε να έχουν εφεδρεία νερού σε περίπτωση διακοπής της υδροδότησης.

Για την δήλωση προβλημάτων και συνδρομή με υδροφόρα απευθύνεστε στο τηλέφωνο  6972711912, Μάρκελλος Μπαχάς.

Πολιτικός προϊστάμενος στον τομέα της ύδρευσης είναι ο Παντελής Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΧ, τηλ: 6984605480

Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε στους δημότες ότι πρέπει να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξάλειψη της αλόγιστης χρήσης και γενικότερη εξοικονόμηση νερού.

Με την συλλογική μας ευθύνη και προσπάθεια θα καταφέρουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα.

 

 

 

Πρόγραμμα υδροδότησης

Λόγω των περιορισμένων διαθέσιμων υδατικών πόρων εφαρμόζεται πρόγραμμα εκ περιτροπής υδροδότησης σε αρκετές περιοχές όπως παρακάτω:

 

Δ.Ε. Χίου

 • Ζώνη κεντρικού τομέα: Ανατολικά από σύνορα Βροντάδου ποταμός Αρμένης, Βούρου Καστέλο, Λέτσαινα, Άγιος Ιάκωβος, Κεντρική Αγορά, Στρατόπεδο Γκιάλα έως Καμμένος Πύργος - Κάθε μέρα από 08:00 έως 12:00
 • Ζώνη Ευαγγελίστριας: Από Κουντουριώτου, Λεωφόρος Αιγαίου έως Χανδρή, μέχρι Φάρκαινα και Βερίτη - Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 7:00 έως 19:00
 • Ζώνη Κάμπου: Από Φάρκαινα, Αεροδρόμιο, Αγία Αναστασία μέχρι τα σύνορα των Θυμιανών και από Λολόδεντρα έως Γκιάζου. Γρου, Ευρετή, Βαρβάσι - Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 07:00 έως 19:00
 • Ζώνη Αγίου Γεωργίου Ορφανού, Γιαλούρικα - Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 15:00 έως 20:00
 • Ζώνη Τουρλωτής, Βοήθειας, Αγίου Θωμά - Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 08:00 έως 13:00
 • Ζώνη Φραγκομαχαλά, Σίφι, Κοφινά - Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 08:00 έως 14:00
 • Ζώνη Πάνω Λατομίου έως Λειβάδια - Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 08:00 έως 14:00
 • Ζώνη Κάτω Λατομίου έως Καρράδειο και μέχρι Κοφινά - Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο 08:00 έως 14:00

 

Δ. Ε. Ομηρούπολης

 • Καρυές: Από 07:00 έως 13:00 το μισό χωριό εναλλάξ μέρα παρά μέρα

 

Δ. Ε. Καμποχώρων

 • Άγιος Γεώργιος Συκούσης -  1η ημέρα 08:00 έως 17:00,  2η ημέρα 12:00 έως 22:00 (Εναλλάξ)
 • Υδροληψίες πόσιμου Χαλκειός, Βασιλεώνοικο -  Καθημερινά εκτός Κυριακής 08:00 έως 12:00

 

Δ.Ε. Ιωνίας

 • Ζώνη Θολοποταμίου – Καθημερινά 7:00 – 13:30

 

Δ.Ε. Καρδαμύλων

 • Ζώνη Πιτυούς - Πρωινές ώρες μέρα παρά μέρα

 

Στις υπόλοιπες ζώνες και οικισμούς, υπό κανονικές συνθήκες, η υδροδότηση είναι αδιάλειπτη.