"Το εμβόλιο δεν είναι θέμα πίστης αλλά επιστήμης"

Τι λέει για τα νέα μέτρα στις εκκλησίες αλλά και για το κίνημα αντιεμβολιαστών ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου
Δείτε το ΒίντεοΑκούστε το ηχιτικό
Τρί, 23/11/2021 - 15:26
Ηχητικό απόσπασμα: 

Αδυναμία για έλεγχο των πιστοποιητικών σε όσους προσέρχονται στους ιερούς ναούς δηλώνει η Εκκλησία της Ελλάδος, λίγες μέρες μετά τη σχετική απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση, και την Κοινή Υπουργική Απόφαση με έναρξη εφαρμογής από χθες, σύμφωνα με την οποία οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να εισέρχονται στους ναούς με επίδειξη αρνητικού εργαστηριακού τεστ.

Το θέμα συζήτησε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και όπως είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Αλήθεια» ο επανεκλεγείς στη νέα Διοίκηση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου και εφημέριος της Καλλιμασιάς, πατέρας Γεώργιος Κωνσταντίνου η συμμόρφωση των πιστών προς την ΚΥΑ δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, δηλαδή του νεοκόρους ή τα μέλη των επιτροπών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες.

Ο ιερέας εξήγησε ότι η πολιτεία έχει ελεγκτικό μηχανισμό , δηλαδή την Αστυνομία, η οποία μπορεί να κάνει τη δουλειά της έξω από τις εκκλησίες, όπως την έκανε και το προηγούμενο διάστημα.

Παράλληλα ο πατέρας Γεώργιος αναφέρθηκε και σε εκείνους που επικαλούμενοι ζητήματα πίστης προπαγανδίζουν κατά του εμβολίου λέγοντας ότι θα πρέπει να σοβαρευτούμε.

"Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού είναι ζήτημα επιστήμης και όχι πίστης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας ς ότι δεν είναι καθόλου χριστιανικό να εκθέτεις σε κίνδυνο τους συνανθρώπους σου, ακόμη και γρίπη να έχεις.

den_mporoyme_na_eleghoyme_-_den_arnoymaste_tin_epistimi

Σχετικά Άρθρα