Ένα φανάρι στην Κανάρη θα επιβραδύνει την κυκλοφορία στο λιμάνι

Επισημαίνει ο Δ/τής του Τμ. Τροχαίας του Λιμεναρχείου Χίου, σε σχέση με τις υπό επεξεργασία κυκλοφοριακές αλλαγές στην πόλη
Τρί, 19/06/2018 - 15:01
Νικήτας Ντάτης

 

Το κέντρο της πόλης και το λιμάνι συνδέονται άμεσα. Ένα φανάρι στο ύψος του δημοτικού ακινήτου στην οδό Κανάρη θα αποτελέσει παράγοντα επιβράδυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων στο λιμάνι.

Το παραπάνω επισήμανε ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας του Λιμεναρχείου Χίου, Νικήτας Ντάτης, σε συνέντευξή του σήμερα στο Ράδιο “Α”, μετά από τη δημοσιοποίηση εγγράφου του Λιμεναρχείου από συμπολίτη μας, αναφορικά με τη θέση που διατυπώνει για τις αλλαγές στο κέντρο της πόλης, τις οποίες επεξεργάζεται ο Δήμος στα πλαίσια των Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων.

Όπως διευκρίνισε, δεν αναφέρονται στο συνολικό σχέδιο ανάπλασης, ούτε στο σύνολο των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων, αφού δεν είναι και ειδικοί, αλλά εστιάζουν στο συγκεκριμένο φωτεινό σηματοδότη, στηριζόμενοι στα σημερινά δεδομένα της κίνησης στο λιμάνι.

“Έχουμε δει”, είπε χαρακτηριστικά, “τι γίνεται όταν σταματήσει, για παράδειγμα, ένα αυτοκίνητο στο φαρμακείο που υπάρχει στην Κανάρη. Φανταστείτε τι θα γίνεται, ειδικά σε ώρες αιχμής ή τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν ανάβει κόκκινο” .

Ο κ. Ντάτης διευκρίνισε ότι η σχέση τους είναι άριστη με όλες τις υπηρεσίες και ότι οι ίδιοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να εκφράσουν την άποψή τους.

“Εμείς είμαστε εκτελεστικά όργανα, αλλά θέλουμε να δώσουμε στη δημοσιότητα μια ποιοτική άποψη για το καλό των συμπολιτών μας.

Δεν θέλουμε να μπούμε σ' ένα παιχνίδι αντιπαραθέσεων. Δεν κερδίζουμε τίποτα άλλωστε με τις αντιπαραθέσεις. Νομίζω ότι αυτή η πόλη θα κερδίσει με συζήτηση και διάλογο”, κατέληξε ο Δ/τής του Τμ. Τροχαίας του Λιμεναρχείου Χίου.

Σχετικά Άρθρα