Χίος, Κυριακή 12 Ιουλίου

Ενα μωράκι στις Οινούσσες από την Hope Genesis και την Πολυκλινική Ελευθώ

Τρί, 05/02/2019 - 15:47
Φωτο αρχείου

Όταν οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας δίνουν καρπούς!

Ένας τέτοιος καρπός που κυοφορήθηκε επί εννέα μήνες στις Οινούσσες  έφτασε στην ωρίμανση του κι ένα υγιέστατο νεογέννητο αγόρι έκανε την εμφάνιση του στην Πολυκλινική Ελευθώ στη Χίο σήμερα 05/02/2019.

Πάντα ένας τοκετός είναι μία ευλογημένη στιγμή για τους γονείς, την οικογένεια, το ιατρικό προσωπικό που συμμετέχει , ακόμα και για τον τόπο που πλέον μετράει σημαντικές απώλειες στη δημογραφική του ισορροπία. Κι αν η Πολιτεία αρκείται στο να συγκεντρώνει τα δημογραφικά στοιχεία που καταδεικνύουν την τρομακτική υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού ,κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν πιο εντατικά μέτρα καταπολέμησης  του προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα  ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός  η Hope Genesis  που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα πρότεινε τη συνεργασία  και η Πολυκλινική Ελευθώ πάντα ευαισθητοποιημένη με την υγεία και την ευημερία των συμπολιτών μας  ανταποκρίθηκε. Δόθηκε προτεραιότητα στην αναστροφή των ποσοστών γεννήσεων των απομακρυσμένων περιοχών και των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας.

Στόχος αυτής της συνεργασίας η παροχή ολοκληρωμένης ιατρικής  περίθαλψης και φροντίδας σε γυναίκες που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές η απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα, από την αρχή της κύησης  έως τη μέρα του τοκετού τους.

Οινούσσες και Ψαρά και τα άλλα μικρά νησιά του αρχιπελάγους του Β. Αιγαίου  είναι τόποι που χρήζουν ιδιαίτερης μέριμνας για την παραμονή των κατοίκων σ αυτά, την ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού τους. Εκεί λοιπόν εστιάζεται η συνέργεια Hope Genesis και Πολυκλινικής Ελευθώ, εκεί δίνεται η ηθική και υλική υποστήριξη. Κι  από τις αίθουσες τοκετών της Πολυκλινικής Ελευθώ γεννιέται  το χαρμόσυνο κι ελπιδοφόρο μήνυμα.

Καλορίζικο, Καλότυχο, Καλή Συνέχεια!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 12/07/2020 - 12:18

Διακοπές εθελοντικής εργασίας στα μονοπάτια της  βόρειας Χίου διοργανώνει η φυσιολατρική κίνηση «ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ» για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Η δράση που γίνεται με την στήριξη του Δήμου Χίου, διοργανώνεται σε συνεργασία με τον σύλλογο «φίλοι μονοπατιών Χίου».

Η διαμονή των εθελοντών θα γίνει  στο οργανωμένο κατασκηνωτικό  προσκοπικό κέντρο “Μάναγρος” της Π.Ε Χίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην παραλία του Μάναγρου.

Η  προσπάθεια των εθελοντών του Βριλησσού περιλαμβάνει καθαρισμό, σηματοδότηση και ψηφιακή καταγραφή των μονοπατιών της Χίου και   στοχεύει στην ανάδειξη του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος , που δίνει στο νησί συγκριτικό  πλεονέκτημα στον τομέα του περιηγητικού-περιπατητικού τουρισμού.

Η ομάδα των 25 εθελοντών θα φτάσει  στην Χίο νωρίς το πρωί το Σάββατο 1/8 και θα αναχωρήσει την Τρίτη  11/ 8. Οι εθελοντές θα δουλέψουν σε 2 ομάδες στην περιοχή της Αμανής.

Ο ΒΡΙΛΗΣΣΟΣ ιδρύθηκε το 2000,έχει έδρα τα Βριλήσσια και ασχολείται με τα σπορ της υπαίθρου(πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, ποδήλατο).

Η εθελοντική δράση του συλλόγου στα μονοπάτια ξεκίνησέ  το 2005  στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά τα τελευταία 15 χρόνια.

Η ομάδα του Βριλησσού έχει καθαρίσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια- σε συνεργασία με νησιωτικούς δήμους κ τοπικούς συλλόγους-στην Ικαρία(3 συνεχόμενες χρονιές), Πήλιο, ανατολικό Ζαγόρι, Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, Κέρκυρα ,Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας κ Θύμαινα, Καστελόριζο και Τήλο.

Αρχηγός της ομάδας των εθελοντών  του Βριλησσού είναι ο  Διαμαντής Παπαδόπουλος τηλ 6977766675

vrilissos_ethelontiki_ergasia_paros_2016