Χίος, Πέμπτη 4 Ιουνίου

Εννέα μετανάστες - πρόσφυγες... σκαρφάλωσαν στις Οινούσσες

Κυρ, 08/09/2019 - 18:16

Οπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, δική του και η φωτογραφία, επιχείρηση διάσωσης μεταναστών - προσφύγων διεξήχθη με επιτυχία το πρωί της Κυριακής σε δύσβατη περιοχή των βόρειων ακτών της Αιγνούσας.

Στο απόκρημνο σημείο μεταξύ Χόχλακα κι Αχινόκαμπου επιχείρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού και με τη συνδρομή εθελοντών και οχημάτων του Δήμου μας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σώους εννέα παράτυπους μετανάστες μεταξύ των οποίων μια ηλικιωμένη γυναίκα και ένα μικρό παιδί.

Συγχαίρω, σημειώνει ο Δήμαρχος,  θερμότατα τους ανδρες του Πυροσβεστικού και του Λιμενικού Σωματος για τον άρτιο σχεδιασμό και την άριστη εκτέλεση της επιχείρησης, την οποία επί τόπου παρακολούθησα.

Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας Αντώνης Χρήστου, Δημήτρη Χρήστου και Νικολίν Μπαλατζία για την εθελοντική συμμετοχή τους και τον Αντιδήμαρχο Λάμπρος Σκούφη για τον συντονισμό του Δήμου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».