Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Ένταση στην ΔΕΥΑΧ με τον Αλέξανδρο Μιχάλα να καταγγέλλει τον πρόεδρο της εταιρείας

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 25/06/2019 - 15:53

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία της ΔΕΥΑΧ στον Βιολογικό όταν ο Αλέξανδρος Μιχάλας ήθελε να υποβάλλει μήνυση κατά του πρόεδρου της εταιρείας  Παντελή Νεαμονίτη αλλά και της οικονομικής διευθύντριας Ρένας Γαίλα καθώς, όπως ανέφερε, η εταιρεία δεν δέχονταν την υπαγωγή στο καθεστώς των 100 δόσεων τον οφειλέτη-φίλου του Θωμά Καλτσίδη.

Ο κ.Μιχάλας τόνισε ότι η εταιρεία δεν δέχτηκε να γίνει διακανονισμός συμπληρώνοντας ότι αναγκάστηκε ο οφειλέτης να προβεί στην παράνομη επανασύνδεση του νερού στο σπίτι του, προκείμενου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Παντελής Νεαμονίτης ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος οφειλέτης έχει επανειλημμένα σπάσει το ρολόι του, που ήταν κλειστό λόγω οφειλής και η εταιρεία τον έχει οδηγήσει στα δικαστήρια για αυτή την πράξη.

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ τόνισε ότι σύμφωνα με τον κανονισμό της εταιρείας για να του ανοίξει το νερό και να μπει στην ρύθμιση δόσεων πρέπει να καταβληθεί το 1/3 της οφειλής που σύμφωνα με τον κ.Νεαμονίτη ξεπερνά τις 3000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 16:02

Δεν έχει τέλος η αντιπαράθεση του ΣΕΣΝΟΧ με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου.

Η τελευταία ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει τα εξής:

"Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τον εκφοβισμό μέλους του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ για δηλώσεις που έκανε σε τοπικό ΜΜΕ. Η διοικήτρια του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, χρησιμοποιώντας μεθόδους άλλων εποχών, κάλεσε σε απολογία μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Υπενθυμίζουμε στην διοικήτρια ότι τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του νοσοκομείου. Η άποψη του Σωματείου μπορεί να μην είναι αρεστή στην Διοικήτρια, όμως εμείς, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δεν πτοούμαστε, ούτε από κλήσεις σε απολογία, ούτε από συκοφαντίες, ούτε από ραδιουργίες. Το σωματείο μας (ΣΕΣΝΟΧ) έχει ιστορικά αποδείξει ότι δεν διαπραγματεύεται την δημόσια δωρεάν ποιοτική υγειονομική περίθαλψη για όλους τους κατοίκους του νομού. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Αντί λοιπόν να σπαταλάνε χρόνο και ενεργητικότητα ας μας απαντήσουν οι διοικούντες:

  • Πόσο προσωπικό μόνιμο θα προσληφθεί τη στιγμή που οι κλινικές λειτουργούν στα όρια ή και κάτω από τα όρια της ασφάλειας;
  • Πότε προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις για τη λειτουργία της νέας ψυχιατρικής κλινικής;
  • Πότε θα λειτουργήσει πλήρως η ΜΕΘ;
  • Πότε θα δημιουργηθεί αξιοπρεπής και ασφαλής χώρος για τους χημειοθεραπευόμενους;
  • Τι γίνεται με τις τεράστιες λίστες αναμονής για την πραγματοποίηση εξετάσεων (αξονική, μαγνητική, υπέρηχος) που έχουν φτάσει ως τον Ιούνιο 2020;
  • Τι γίνεται με την επισκευή του κτηρίου της παλαιάς χειρουργικής;
  • Πως αξιοποιείται η περιουσία του νοσοκομείου, όπου τη στιγμή αυτή δεκάδες κτήρια που ανήκουν στο νοσοκομείο όχι μόνο δεν επισκευάζονται αλλά ρημάζουν;

Ας ασχοληθεί με αυτά τα σοβαρά η διοικήτρια και ας απέχει από τις διώξεις συνδικαλιστών.

Επίσης, θα θέλαμε να σας πληροφορήσαμε -γιατί ως φαίνεται δεν το γνωρίζετε- ότι βάση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 αρ. 14 ο εργοδότης απαγορεύεται να επεμβαίνει με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, τη λειτουργία και τη δράση των συνδικαλιστικών οργάνων. Οι συνδικαλιστές οφείλουν να απολογηθούν για τη δράση τους μόνο στους συναδέλφους εργαζόμενους, που τους στηρίζουν και τους εκλέγουν στη συγκεκριμένη θέση και όχι στους εργοδότες διοικητές τους!

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας

Γιάννης Λαμπαδοχυτός                 Ολυμπία Κουβαρά "