Χίος, Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Παράπονα για τα μπάζα και υπόσχεση λύσης του προβλήματος έως τέλος Φεβρουαρίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 09/02/2018 - 15:01
Αλέξανδρος Μιχάλας

Για άλλη μια φορά ο επαγγελματίας Αλέξανδρος Μιχάλας βρίσκεται σε αδιέξοδο γιατί ελλείψει χώρου εναπόθεσης αδρανών υλικών, δέχεται έξω από την μάντρα του στην περιοχή Καστρομηνά, μεγάλο όγκων υλικών, που πετούν, σύμφωνα με την καταγγελία του, διάφοροι επιτήδειοι. Παράλληλα αποδίδει ευθύνες στη Δημοτική αρχή γιατί δεν έχει λύσει μέχρι τώρα το πρόβλημα μιας απλής αδειοδότησης.

Οποιος έχει ασχοληθεί με το Δημόσιο μπορεί να καταλάβει, απαντά ο Αντιδήμαρχος Γιώργης Μπελέγρης, που αναγνωρίζει την ύπαρξη και την οξύτητα του προβλήματος.

Εχει δίκιο ο κ. Μιχάλας μας λέει, αλλά παραλάβαμε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση με εκατοντάδες στην κυριολεξία χώρους ξεφορτώματος και απαλλαγής από αδρανή υλικά.

Αποφασίσαμε να βάλουμε τέλος. Από το 2015 συγκεντρώνομε χαρτιά και αδειοδοτήσεις μέχρι που φτάσαμε επιτέλους στην Περιφέρεια και απομένει μια και μόνο τελευταία υπογραφή.

Πιστεύω ότι θα την έχουμε, οπότε μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την λειτουργία δύο νόμιμων οργανωμένων χώρων καταρχήν εναπόθεσης και μετά επεξεργασίας αδρανών υλικών, έναν στο Θόλος και έναν στο Θολοποτάμι και οι δύο σε παλιά Λατομεία.

 

Ο χώρος γεμάτος με μπάζα μέχρι τον τσιμέντινο σκελετό των νέων δικαστηρίων
Από το 2015 παλεύουμε με την γραφειοκρατία

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/10/2018 - 21:05


«Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια! Φύγε από δω. Σαύρα, ε, σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια!”

Με αυτές τις εκφράσεις καταφέρεται ένας Έλληνας αστυνομικός μέσα στο ΚΥΤ Μόριας εναντίον ηλικιωμένης πρόσφυγα και προκαλεί τη γενική κατακραυγή για την ανάρμοστη συμπεριφορά του.

Το σκηνικό έχει καταγραφεί από κάμερα και συμπεριλαμβάνεται μέσα σε τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi που κάνει το γύρο του κόσμου.

Ένα ακόμα ντροπιαστικό περιστατικό για τη Μόρια και γενικότερα τη Λέσβο, που μας εκθέτει σε όλο τον κόσμο.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι θα διεξαχθεί ΕΔΕ για το περιστατικό ενώ ο συγκεκριμένος αστυνομικός τέθηκε ήδη σε διαθεσιμότητα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, οι τέσσερις αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο να επιδεικνύουν επίμεμπτη συμπεριφορά σε βάρος ηλικιωμένης αλλοδαπής στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια Λέσβου, ανακαλούνται άμεσα στις Υπηρεσίες τους, σε Αττική, Ιωάννινα και Έδεσσα.

Σε βάρος τους διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στην οποία θα διερευνηθεί εάν η συμπεριφορά τους ενέχει και ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Ο ένας από τους αστυνομικούς που εμφανίζεται να εξυβρίζει την αλλοδαπή τίθεται σε διαθεσιμότητα, ενώ η θέση σε διαθεσιμότητα και των υπολοίπων θα εξεταστεί άμεσα στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης»

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας

Το βίντεο ντροπή προκάλεσε νωρίτερα την αντίδραση και του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας που ζητούσε τη διεξαγωγή έρευνας για το ντροπιαστικό περιστατικό.

«Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Το βίντεο αποτελεί μέρος του τηλεοπτικού ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi»

Δείτε το σχετικό βίντεο.

https://web.facebook.com/jenny.tsiropoulou/videos/2681031885455252/

 

Πηγή: Lesvosnews