Χίος, Τρίτη 7 Ιουλίου

Εορτασμός 25ης Μαρτίου με Καποδίστρια και εθνικό αγώνα της Μακεδονίας στην Οινούσσα

Τετ, 20/03/2019 - 06:43

Ο Σύλλογος «Φίλοι Οινουσσών», συνεορτάζοντας με τον απανταχού Ελληνισμό την 198η επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στις 7 μ.μ.  Πανηγυρική εκδήλωση στην Αίθουσα ΣΦΟ «Μαρίας Π. Λαιμού».  Η εκδήλωση αφιερώνεται στη μορφή, το έργο και την προσωπικότητα της κορυφαίας διπλωματικής και πολιτικής μορφής του Αγώνα του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. Ομιλήτρια θα είναι η Ιστορικός Αγγελική Καραπάνου, στέλεχος και συνεργάτης της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων, υπεύθυνη του μεγάλου τριετούς αφιερώματος της Βουλής για τον πρώτο ηγέτη του νεοσύστατου Κράτους. Θα προβληθεί πρωτότυπο υλικό της εκθέσεως με ιστορικά κειμήλια.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στις 7 μ.μ. Στην Αίθουσα ΣΦΟ «Μαρίας Π. Λαιμού» προβολή της ελληνικής ταινίας «Πολιορκία» του Βασίλη Τσικάρα, παραγωγής 2018, της ARATOS FILMS. Η ταινία αναφέρεται στον ξεσηκωμό και τη θυσία των Μακεδόνων αγωνιστών για την ελευθερία της πατρίδος μας και στην πολιορκία της μονής Δοβρά το 1822 στην Βέροια. Στο δεύτερο μέρος η ιστορία ταξιδεύει στους φρουρούς των οχυρών του Ρούπελ, που βρέθηκαν στο ίδιο ιστορικό δίλλημα.  Ένα έργο με υψηλό συμβολισμό και επίκαιρα μηνύματα. Είσοδος ελεύθερη.

          

 

 

 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 06/07/2020 - 18:02

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου γνωρίζει ότι από τις 7/7/2020   ημέρα Τρίτη και μέχρι 8/7/2020 ημέρα Τετάρτη  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Βροντάδου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και αν είναι δυνατόν να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα και τα μελίσσιά τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Τρίτη 7/7/2020 στις περιοχές Μερσινίδι, Ράχτης, Δασκαλόπετρα, Αγ. Μάρκος, Ερυθιανή

 

Τετάρτη 8/7/2020 στις περιοχές Ερυθιανή, Αγ. Μακάριος, Πρ.Ηλίας, Αγ.Ισίδωρος, Κλειδού

 

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι από τις 9/7/2020   ημέρα Πέμπτη και μέχρι 11/7/2020 ημέρα Σαββάτο  θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός στη Δημοτική Κοινότητα Χίου, για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, στα πλαίσια του προγράμματος της Δακοκτονίας 2020.

Παρακαλούνται οι παραγωγοί να έχουν τα αγροκτήματά τους ανοιχτά και να παρευρίσκονται σε αυτά προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν παράπονα.

Επίσης να απομακρύνουν τα ζώα τους από τις περιοχές ψεκασμού.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα ψεκασμού θα είναι το εξής:

 Πέμπτη 9/7/2020 στις περιοχές Αγ. Ειρήνη, Καρδαμάδα, Κάμπος, Γκιάζου, Φραγκοβούνι.

 

Παρασκευή 10/7/2020 στις περιοχές Βαρβάσι, Ευρετή, Σπηλάδια, Αεροδρόμιο, Καστρομηνά, Γιαλούρικα, Παν. Βοήθεια.

 

Σαββάτο 11/7/2020 στις περιοχές Γρου, Λολόδεντρα, Λατόμι, Αγ. Λουκάς, Λιβάδια, Λέτσαινα, Κοφινάς.