Χίος, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Εορτασμός στην Παναγία Αρβανίτισσα Καρυών

Σάβ, 29/06/2019 - 06:28

Την προσεχή Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 στις 7:30 π.μ. θα τελεστεί όρθρος και Θεία λειτουργία μετ΄αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αρβανίτισσας Καρυών.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωση του ο ΦΟΒ προσκαλείσθε, όσοι έχετε την δυνατότητα να προσέλθετε, τηρώντας το Βρονταδούσικο έθιμο γιατί είναι κρίμα να σβήσει μετά από 120 χρόνια.

Κάποτε, την παραμονή ξεκινούσε με τα πόδια το «ΑγιοΓιωργούσικο και ΑγιοΚηρυκούσικο καραβάνι» για την Παναγία την Αρβανίτισσα μέσω Αρμένη ποταμού και Πηγανιάς.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή