Χίος, Παρασκευή 3 Ιουλίου

Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/11/2019 - 14:33

Παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών τελέστηκε η δοξολογία στην Ιερά Μητρόπολη Χίου χοροστατούντος του μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον ρόλο των ενόπλων δυνάμεων τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και σε περίοδο ειρήνης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο αντισυνταγματάρχης Πεζικού Κων/νος Πανταζής που τόνισε ότι η περίοδο που διανύουμε είναι ιδιαίτερη γιατί χαρακτηρίζεται από γεωπολιτικές αλλαγές και επιβάλει στις ένοπλες δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα.

Μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων.

Σχετικά Άρθρα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2Ης ΔΥΠΕ ΣΤΗ ΧΙΟ
Παρ, 03/07/2020 - 15:35

 

Επίσκεψη σε όλες τις μονάδες υγείας της Χίου πραγματοποίησε ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός, προκειμένου να εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν την υγειονομική θωράκιση του νησιού ενόψει της τουριστικής  περιόδου.

Ο  διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό των μονάδων της Χίου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού τονίζοντας ότι το Σκυλίτσειο ενισχύθηκε σημαντικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, και είναι έτοιμο για την καλοκαιρινή περίοδο.

«Το προσωπικό των 30 ατόμων που προσλήφθηκε λόγω των αναγκών της πανδημίας θα παραμείνει»,  ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας οτι τα κέντρα υγείας σε Χίο και Πυργί θα ενισχυθούν τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε προσωπικό και δεν υπάρχει συζήτηση για το κλείσιμό τους.