Έπαρση ομοιώματος της πρώτης σημαίας της απελευθέρωσης

Στο Διοικητήριο Χίου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 09/11/2018 - 11:25

Σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα στο Διοικητήριο Χίου, αναρτήθηκε πιστό ομοίωμα της πρώτης σημαίας της "Απελευθέρωσης της Χίου" η οποία υψώθηκε πριν από 104 χρόνια. Με την έπαρση του εθνικού συμβόλου, σηματοδοτείται η έναρξη των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα "Ελευθέρια" της Χίου.

Η πρώτη χειροποίητη σημαία κατασκευάστηκε από την Ευγενία Μαδιά και υψώθηκε από την ίδια με την είσοδο του απελευθερωτή "Ελληνικού Στόλου" στο λιμάνι της Χίου, το ομοίωμα φιλοτεχνήθηκε από την κ. Δώρα Κρομμύδα.

Το πολύτιμο ιστορικό κειμήλιο της πρώτης σημαίας της Απελευθέρωσης της Χίου φυλάσσεται στη δημόσια κεντρική ιστορική βιβλιοθήκη Χίου "Κοραής".

Την έπαρση της σημαίας πραγματοποίησαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Στ. Κάρμαντζης και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος, κ. Παναγιώτης Κιμουρτζής, ενώ παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, κ. Ι. Ξενάκης, ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Μανάρας, καθώς και αντιπροσωπεία του "Φάρου Βαρβασίου" και εργαζόμενοι της "Περιφερειακής Ενότητας Χίου".

eparsi_omoiomatos_simaias_toy_1912

Σχετικά Άρθρα