Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Επιδημία διαρρήξεων ΤΑΧΙ και Ι.Χ.

ΕΠΕΣΕ ΘΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 26/01/2018 - 10:55
ΤΑΧΙ θύματα διαρρήξεων

Ένας ή πολλοί -η Αστυνομία ακόμη το ψάχνει- το τελευταίο διάστημα επιτίθενται σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα επαγγελματιών αυτοκινητιστών, σπάνε τα τζάμια τους προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα και χαρτιά του οχήματος. Αυτό κατάγγειλε από το "Ράδιο Αλήθεια" ο Μιχάλης Καμπανέλας, επισημαίνοντας ότι συνήθως τα χρήματα που αφαιρούνται είναι πολύ λίγα -ό,τι υπάρχει στην κερματοθήκη με τα ψιλά- αλλά η ζημιά που καλούνται στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες να αποκαταστήσουν πολλαπλάσια.

Τα κρούσματα, διάσπαρτα σε όλη την πόλη, γίνονται τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έχουν ανησυχήσει τους επαγγελματίες που ελπίζουν σύντομα η Αστυνομία να βρει τον ή τους δράστες και να βάλει τέλος σ' αυτόν το νέο εφιάλτη τους.

Όμως και κοινά Ι.Χ. αυτοκίνητα πέφτουν θύματα, το τελευταίο διάστημα. Μεταξύ αυτών έπεσε θύμα και το αυτοκίνητο του Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού, στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

ΤΑΧΙ θύματα διαρρήξεων
Μιχ. Καμπανέλας, μέλος Δ.Σ. Σωματείου ΤΑΧΙ
Σπύρος Μάλλης. βρήκε το ΤΑΧΙ του σπασμένο

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.