Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Επιχείρηση διάσωσης 24 προσφύγων - μεταναστών στις Οινούσσες

Δευ, 08/04/2019 - 09:51

Μετά από ένα 10ήμερο, χωρίς παράνομη είσοδο προσφύγων μεταναστών στο νησί μας, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο  πλωτά σκάφη δύναμης  FRONTEX, τα σκάφη “ΑΘΗΝΑ” και “ΕΙΡΗΝΗ” της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και το Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΙ” Ν.Χ. 241, το οποίο προέβη στην  ασφαλή περισυλλογή και διάσωση είκοσι τεσσάρων  αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρδάμυλων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Και προετοιμάζεται για το κοινωνικό φροντιστήριο
Τετ, 21/08/2019 - 15:47

 Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Εργατικό Κέντρο Χίου πήρε και φέτος την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τα απαραίτητα εφόδια για την τσάντα του μαθητή και να τα προσφέρει στις οικογένειες που δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στην αγορά τους.

Όπως είπε στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του συνδικαλιστικού φορέα, Κώστας Λίνας  θα συγκεντρωθούν σχολικές τσάντες (καινούργιες ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση)  για μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού καθώς και γραφική ύλη (τετράδια, μολύβια, γόμες, ντοσιέ κτλ) καινούργια αλλά και σχολικά βοηθήματα (ακόμα και μεταχειρισμένα) για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

 Οι δικαιούχοι  θα είναι συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένα μέλη στα σωματεία δύναμης του Εργατικού Κέντρου, αλλά συνήθως υπάρχει ελαστικότητα και δίνονται είδη και σε μη μέλη, αν έχουν πραγματική ανάγκη, όπως είπε. Απαραίτητο είναι οι δικαιούχοι να προσκομίσουν το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή το διαβατήριο.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 22/08/2019 έως και την Τρίτη 03/09/2019 και ώρες 18:30μμ-19:30μμ εκτός του απογεύματος της Τετάρτης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Εργατικό Κέντρο Χίου, Μαρτύρων 2, ΤΚ 82100

Τηλέφωνο: 22710-23550 e-mail: ekechios@otenet.gr

Επίσης όσοι θέλουν να προσκομίσουν τα συγκεκριμένα είδη μπορούν να το κάνουν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες του κέντρου : Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 08:00-14:00 & 18:00-20:00, Τετάρτη 08:00-14:00.

Σύμφωνα  με τον κο Λίνα αυτό το διάστημα ξεκίνησαν και  οι επαφές του ΕΚΧίου με εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία κι αυτή τη χρονιά του κοινωνικού φροντιστηρίου. Μάλιστα προέτρεψε όποιους ενδιαφέρονται να διδάξουν να το δηλώσουν στο Εργατικό Κέντρο.