Χίος, Πέμπτη 18 Απριλίου

Επιχείρηση διάσωσης 24 προσφύγων - μεταναστών στις Οινούσσες

Δευ, 08/04/2019 - 09:51

Μετά από ένα 10ήμερο, χωρίς παράνομη είσοδο προσφύγων μεταναστών στο νησί μας, χθες το μεσημέρι ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν προς παροχή συνδρομής Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο  πλωτά σκάφη δύναμης  FRONTEX, τα σκάφη “ΑΘΗΝΑ” και “ΕΙΡΗΝΗ” της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και το Α/Κ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΙ” Ν.Χ. 241, το οποίο προέβη στην  ασφαλή περισυλλογή και διάσωση είκοσι τεσσάρων  αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καρδάμυλων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Διαβεβαίωση Στ.Κάρμαντζη ότι θα ληφθούν μέτρα για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης τροχαίων
Πέμ, 18/04/2019 - 14:53

Στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας έχουν καταλήξει τα έγγραφα του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Λαγκάδας, Στέφανου Τσίγκου, για την επικινδυνότητα της εξόδου στον περιφερειακό δρόμο της Λαγκάδας από το χωριό προς τον οικισμό του Αγρελωπού και το αντίστροφο.

"Θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για να δούμε τι μπορεί να γίνει και θα ακολουθήσουμε όσα μας υποδείξει η τεχνική υπηρεσία, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας", ανέφερε στην "Α" ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.