Επιστήμονες από όλο τον κόσμο στη Χίο για ιατρικό συνέδριο

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 13/05/2022 - 14:42

Γιατροί από διάφορες χώρες βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Χίο στο πλαίσιο δύο επιστημονικών δράσεων με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, της Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης και τη συνεργασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Χίου Γιάννης Μανάρας περισσότεροι από 50 ιατροί βρίσκονται στη Χίο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης της Επιτροπής ICODE με θέμα την έγκαιρη διάγνωση της δυσπλασίας του ισχίου σε βρέφη.

Σύμφωνα με τον ακτινολόγο Κωνσταντίνο Χλαπουτάκη πρόκειται για μια εύκολη και ανώδυνη εξέταση για τα νεογέννητα που προλαμβάνει προβλήματα και εγχειρήσεις που ίσως χρειαστεί να γίνουν στα παιδιά, ενώ ο Πρόεδρος Επιτροπής του ICODE, professor O ’Beirne Joe, μίλησε για την διεθνή οργάνωση, η οποία έχει σαν ζητούμενο την εκπαίδευση και την ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας για αυτό το θέμα, μέσα από δράσεις σαν αυτή που φιλοξενείται στη Χίο.

Αρωγός και υποστηρικτής όλης αυτής της δράσης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα να τονίζει ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι ζητούμενο για την Χίο καθώς έτσι το νησί προβάλλεται με τον καλύτερο τρόπο.

epistimones_apo_olo_ton_kosmo_sti_hio

Σχετικά Άρθρα