Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 05/09/2022 - 14:29

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου αναγορεύτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, το πρωί της  Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο “Γιάννης Καράλης”.

Σε μια λιτή τελετή ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, με ρίζες από το Βίκι της Χίου, ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου  Αιγαίου για την τιμή αυτή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Η πρυτάνισσα του Πανεπιστήμιου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη χαρακτήρισε τον αρχιεπίσκοπο  Αμερικής ως έναν άνθρωπο που έχει συμβάλει τα μέγιστα με το έργο του στην ομογένεια της Αμερικής.

«Είμαστε ένα σχετικά νέο Πανεπιστήμιο μόλις 35 χρόνων αλλά βρίσκεται πολύ ψηλά στην ποιότητα της εκπαίδευσης που προσφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βιτσιλάκη.

Για μια τιμητική διάκριση που ένα Πανεπιστήμιο απονείμει σε ξεχωριστές προσωπικότητες παγκοσμίου εμβελείας έκανε λόγο ο καθηγητής Γιώργος Χριστοφάκης με εκτενή αναφορά στην ζωή και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρίσκεται πάντα κοντά στους Χιώτες της Αμερικής αρωγός και συμπαραστάτης και κάθε δράση» υπογράμμισε ο κ. Χριστοφάκης.

Ακολούθησε η τελετή αναγόρευσης με τον κ. Ελπιδοφόρο αμέσως μετά να ευχαριστεί την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και το έργο του κ. κ. Βαρθολομαίου.

Η τελετή πλαισιώθηκε μουσικά από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου με υπεύθυνο καθηγητή τον Μιχάλη Πιλαβά.

epitimos_didaktoras_toy_panepistimioy_aigaioy_o_arhiepiskopos_amerikis

Σχετικά Άρθρα