Επιτροπή παρακολούθησης για τη διαχείριση των εγκαταλελειμμένων ζώων

Δελτίο Τύπου του Φιλοζωικού Συλλόγου
Παρ, 24/10/2014 - 11:14

Συναντήθηκαν το προηγούμενο Σάββατο η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού Βιβή Ποταμούση, ο σύμβουλος Δ.Ε. Χίου Στέλιος Τριανταφυλλίδης και εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου και της Κιβωτού του Θοδωρή.

 Από την άτυπη συζήτηση έγινε σαφές πως τα διοικητικά συμβούλια των δύο σωματείων οφείλουν να ορίσουν εκπρόσωπο τους ώστε να συσταθεί καταρχήν η πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των εγκαταλειμμένων ζώων όπως προβλέπεται από το Νόμο.

 Κατόπιν, μετά από προσφορά των μελών της Κιβωτού του Θοδωρή, υπάρχει η δυνατότητα περισυλλογής και φιλοξενίας των ζώων από εθελοντές για χρονικό διάστημα τριών μηνών με την προϋπόθεση κάλυψης των ιατρικών εξόδων τους από το Δήμο Χίου. Η συμβολή εθελοντών που θα προσφέρουν βοήθεια στο καταφύγιο δεν είναι μόνο επιθυμητή αλλά και απαραίτητη. Κατά την ίδια περίοδο θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες για την εύρεση δημοτικού χώρου που θα στεγάσει προσωρινό χώρο φιλοξενίας και μακροπρόθεσμα τη δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου και προσωρινού ξενώνα.

 Επιπροσθέτως, θα ξεκινήσει πολύπλευρη εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για τις υποχρεώσεις του απέναντι στα ζώα και ο έλεγχος των ιδιοκτητών σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων.

 Τέλος, κάνουμε έκκληση σε όλους όσους έχουν ιδέες για θέματα που αφορούν ζώα να βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των στόχων του προγράμματος που είναι η διασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων και η μείωση της εγκατάλειψης νέων κατοικίδιων από τους ιδιοκτήτες τους.

Σχετικά Άρθρα