Έργα στο κέντρο της πόλης: Ό,τι και να κάνουμε θα υπάρχει όχληση

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ "ΑΛΗΘΕΙΑ" ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/10/2021 - 15:29

«Στην πόλη της Χίου δεν μπορείς να κάνεις με άνεση κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οπότε όταν εκτελούνται έργα -τα οποία είναι αναγκαία- τότε θα υπάρχει όχληση».

Στην γενική αυτή παραδοχή κατέληξε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Ξενάκης, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα για το εάν θα μπορούσε να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός των υπευθύνων φορέων για τα έργα, ώστε να περιορίζονται τα κυκλοφοριακής φύσεως προβλήματα που παρατηρήθηκαν στο κέντρο, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του αντιπλημμυρικού στην Ομήρου και των ασφαλτοστρώσεων στις οδούς Κουντουριώτη, Βενιζέλου και Ροδοκανάκη.

«Η επιτροπή κυκλοφορίας δεν έχει αρμοδιότητα να λάβει τέτοιες αποφάσεις. Οι παρεμβάσεις της αφορούν υποδομές» ξεκαθάρισε ο κύριος Ξενάκης, ο οποίος μάλιστα προεδρεύει στη συγκεκριμένη επιτροπή, λέγοντας ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου γνωστοποιεί το πλάνο της περιοχής που κλείνει για την εκτέλεση των έργων και αυτό κατατίθεται και στα τμήματα τροχαίας (αστυνομίας και λιμεναρχείου) ώστε από την πλευρά τους να εξετάζουν την αναγκαιότητα και δυνατότητα παρέμβασης για τις εκάστοτε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα χρειαστούν.

Ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι καλό θα ήταν -αν δεν είναι απολύτως αναγκαίο- οι οδηγοί να αποφεύγουν να εισέρχονται στις περιοχές που γνωρίζουν ότι γίνονται έργα, θυμίζοντας ότι υπάρχει και η εναλλακτική του περιφερειακού δρόμου της πόλης.

 

Σχετικά Άρθρα