Χίος, Σάββατο 8 Αυγούστου

Εθελοντική Αιμοδοσία στην Π.Ε Χίου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 14/07/2020 - 15:26

Ένωσαν δυνάμεις  η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και οι φοιτητικοί Σύλλογοι των τμημάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να χαρίσουν αίμα σε κάθε συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη.

Είναι μια υποχρέωση που έχουμε όλοι προς τους συνάνθρωπους μας, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος «οικοδεσπότης» της σημερινής αιμοδοσίας που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Για την αναγκαιότητα της διεξαγωγής εθελοντικών αιμοδοσιών έκανε λόγο η μικροβιολόγος του Νοσοκομείου Χίου Χρυσάνθη Κάκκαρη που τόνισε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που χρειάζονται το αίμα για να κρατηθούν στην ζωή. Παράλληλα η κ. Κάκκαρη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την επάρκεια αίματος που υπάρχει  στο Νοσοκομείο Χίου εκτιμώντας ότι θα μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.

Το τμήμα αιμοδοσίας ξεκινά καλοκαιρινές εξορμήσεις Ιούλιο και Αύγουστο, σύμφωνα με την προϊστάμενη Άννα Σωτηρίου προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες. Ειδικότερα εθελοντικές αιμοδοσίες θα γίνουν: Στις 19 Ιουλίου Μεστά, 26 Ιουλίου Καλλιμασιά, 2 Αυγούστου Διδύμα, 4 Αυγούστου Συκιάδα, 11 Αυγουστου Βολισσό, και 30 Αυγούστου Θολοποτάμι.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 08/08/2020 - 10:27
Διπλή σύλληψη

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο συνελήφθη στις 07-08-2020 στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της βίας κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατά τη διάρκεια ελέγχου αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικών, ενώ ακολούθως αντιστάθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, τραυματίζοντας ελαφρά δύο εξ’ αυτών.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.