Έτοιμη ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο Χίου

Απαιτείται πρόσληψη προσωπικού για να λειτουργήσει, αλλά αν υπάρχει ανάγκη έτοιμη για λειτουργία από αύριο, δηλώνει η Δ/τρια του Νοσοκομείου Ελένη Κανταράκη
Δευ, 22/02/2021 - 15:02

Έτοιμη όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές και τον απαιτούμενο εξοπλισμό είναι στο Νοσοκομείο Χίου υπομονάδα εντός της ΜΕΘ, με προθάλαμο και αρνητική πίεση, για να μπορούν να νοσηλεύονται εκεί 2 με 3 ασθενείς με Covid - 19, όπως είπε σήμερα στο Ράδιο «Αλήθεια» η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη.

Μέχρι τώρα στη ΜΕΘ υπηρετούν 3 γιατροί και 8 νοσηλευτές, αλλά για να τεθούν σε λειτουργία οι κλίνες covid απαιτείται πρόσθετη στελέχωση της ΜΕΘ, η οποία ιδανικά, σύμφωνα με την κα Κανταράκη πρέπει να έχει 14 με 16 νοσηλευτές ΤΕ και ΠΕ.

«Αν έρθει το απαιτούμενο προσωπικό μπορεί να μπούμε στην κινητικότητα, δηλαδή να δίνουμε τα κρεβάτια στο ΕΚΑΒ και να δεχόμαστε -αν κριθεί απαραίτητο-  ασθενείς και από άλλες περιοχές», τόνισε και συμπλήρωσε ότι αν χρειαστεί να μπει άμεσα σε λειτουργία η μονάδα π.χ. λόγω τρίτου κύματος της πανδημίας, αυτό θα γίνει -ακόμα και αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά- επικαλούμενη το σχεδιασμό που υπάρχει σε μια τέτοια περίπτωση για την εξασφάλιση του απαιτούμενου προσωπικού.

Σχετικά Άρθρα