Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Το "Ευχαριστώ" της οικογένειας του Γιάννη Ασπρούδη

Τρί, 10/09/2019 - 06:09

Εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Ανθ/στού Λ.Σ. Ιωάννη Ασπρούδη που τόσο γρήγορα έφυγε από κοντά μας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι παρευρέθηκαν στην Εξόδιο Ακολουθία, κατέθεσαν στεφάνια ή ενίσχυση σε ευαγή ιδρύματα και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μας συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος για την απώλεια του συζύγου, πατέρα και αδερφού μας.

Ιδιαιτέρως και ευσεβάστως ευχαριστούμε τον Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ. Χίου π. Νεκτάριο Επιτροπάκη, εκπροσώπου του Σεβασμιότατου  Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου Βασιλάκη για την τιμή που επιφύλαξε στον εκλιπόντα και στην οικογένειά μας, με την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή του στην Εξόδιο Ακολουθία, καθώς και τους ιερείς και ιεροψάλτες των Ιερών Ναών Αγ. Ιακώβου, Παναγίας Τουρλωτής και Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βαρβασίου που πλαισίωσαν τον Πρωτοσύγγελο της Ι.Μ. Χίου.

Θερμά ευχαριστούμε, για την έμπρακτη συμπαράστασή του, σύσσωμο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, την Λιμενάρχη Αντιπλοιάρχο Λ.Σ. κα. Ειρ. Αργύρη, την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, στελέχη, συναδέλφους του εκλιπόντος,  καθώς και τον Διοικητή της 9ης Περιφερειακής Διοίκησης Β. Αιγαίου, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Γεώργ. Σκανδάλη, τα πληρώματα των λιμενικών σκαφών και της Frontex, τον Καπετάνιο του ΕΠ-ΤΡ «ΣΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ», την Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ του Λιμενικού και του Στρατού, που τον συνόδευσαν με Τιμητικό Άγημα και Στρατιωτικές Τιμές στην τελευταία του κατοικία.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις βαθύτατες ευχαριστίες μας στον Δήμαρχο Χίου κ. Σταμ. Κάρματζη και μέλη του Δ.Σ. για τις τιμητικές πρωτοβουλίες, προτάσεις και ενέργειες στην μνήμη του εκλιπόντος και προς την οικογένεια μας.

Επίσης, ευχαριστούμε για την τιμητική τους παρουσία στην Εξόδιο Ακολουθία τον Αντιδήμαρχο Χίου κ. Χαρ. Μπουρνιά, τον Ταξίαρχο 96 ΑΔΤΕ κ. Στ. Παπασταθόπουλο, εκπροσώπους τοπικών πολιτιστικών σωματείων Γεώργιος Βούρος, Αρμονία, Δεσμός Φραγομαχαλά και λοιπούς φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντ. Μπουγδάνο για την αποστολή συλλυπητήριας επιστολής.

Επιπλέον, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Σκυλίτσειο και της Μονάδος Εντατικής Θεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, την άμετρη φροντίδα τους και την συμπαράστασή τους στο διάστημα της νοσηλείας του.

Τέλος, ευχαριστούμε όλες τις τοπικές εφημερίδες για τον σεβασμό που έδειξαν στην μνήμη του εκλιπόντος και την διακριτικότητά τους στις δύσκολες αυτές στιγμές.

 

Με σεβασμό και θερμές ευχαριστίες,

 

Εκ μέρους της οικογένειας του αείμνηστου Ανθ/στού Λ.Σ. Ιωάννη Ασπρούδη

Η σύζυγος, Αθηνά Μιχ. Καρούλια – Ασπρούδη

Ο υιός, Αλέξανδρος Ιων. Ασπρούδης

Σχετικά Άρθρα

Συζητώντας με τον Κυριάκο Ζοάνο, Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου
Κυρ, 05/07/2020 - 09:35

Έχουμε πάρει μόνο στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» 436 συνεντεύξεις, χώρια τις αμέτρητες άλλες σε διάφορα ρεπορτάζ.

Ε, πρώτη φορά, ακούσαμε αιρετό, να του εκθέτεις ένα σοβαρό πρόβλημα στο χώρο του και να λέει, αμέσως και κοφτά, «Φταίω εγώ».

Αναφερόμαστε στον Κυριάκο Ζοάνο, Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, που έδωσε συνέντευξη στον Γιάννη Τζούμα, στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» και θα μεταδοθεί την προσεχή Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ.

Ο Κυριάκος δεν είναι… επαγγελματίας της πολιτικής, απλά του αρέσει να προσφέρει, όχι παντού, εκεί που ξέρει ή μπορεί να μάθει, δεν τον πτοούν οι δυσκολίες, δεν απογοητεύεται εύκολα, πιστεύει ότι ο κόσμος απεχθάνεται τα ψέματα και πιστεύει σε ανθρώπους.

Ένας απ’ αυτούς, που τον εμπιστεύεται με κλειστά μάτια είναι ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Γιατί; Η απάντηση του απλή.

_ Τον εκτιμώ γιατί ξέρει τι θέλει, ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει και κάνει αυτό που λέει. Εμένα αυτά μου φτάνουν.

Ο Κυριάκος Ζοάνος γεννήθηκε στην Λίμνη αλλά μεγάλωσε στο Βαρβάσι, τελείωσε Τεχνικό Λύκειο και μπαρκάρισε Μηχανικός στα πλοία με θαλάσσια υπηρεσία 9 μήνες και 15 μέρες.

Στην… 16 τον χτύπησε το βέλος του έρωτα και έριξε άγκυρα στα μαγαζιά του πεθερού του, Ομογενή του Καναδά, μέχρι που έμεινε δικό του το κατάστημα, που δουλεύει οικογενειακά 25 χρόνια, το Μπόουλιγκ της Προκυμαίας.

Μαμούνι στην δουλειά, δεν φοβάται να ανεβεί στο σκάφος του Λιμενικού Ταμείου, όταν του το ζήτησε ο Δήμαρχος, εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό του, γιατί ακόμα και αν δεν ήξερε, θα μάθαινε.

_Αν μου έλεγε να πάω στο Ομήρειο, θα του έλεγα, όχι, δεν ξέρω και δεν θα μάθω, στο Λιμάνι είναι διαφορετικά.

Και τι γίνεται με το Λιμάνι ή τα Λιμάνια; Ο Κυριάκος Ζοάνος απαντά σε όλα, από το κυκλοφοριακό αγκάθι της Προκυμαίας, από τα μικρά Λιμανάκια, που σε λίγο δεν θα έχουν, κατά την άποψη του, κανένα πρόβλημα, από το Λιμάνι των Μεστών, που θεωρεί ιδανικό προορισμό Κρουαζιέρας, μέχρι το Λιμάνι των Καρδαμύλων, που ονειρεύεται να δεί σε δύο χρόνια δρομολόγιο πλοίου στην γραμμή Καρδαμύλων – Πλωμαρίου σε 1,5 ώρα.

Το ίδιο απαντά και στο αγκάθι της αμαρτωλής ράμπας στο REX.

_ Για το τι έγινε πρίν δεν έχω ευθύνη, αλλά επί θητείας μου η καθυστέρηση οφείλεται σε μένα. Δεν είχα εμπειρία, έκανα λάθος, εγώ φταίω, θα ξεκινήσει άμεσα.

Ο Κυριάκος Ζοάνος με μια κόρη Φιλόλογο, μια δεύτερη να σπουδάζει Γεωπονία και ένα γιό στην Γ’ Λυκείου, δεν έχει απέραντο χρόνο, για την ακρίβεια δεν έχει καθόλου γι’ αυτό… βρίσκει. Μιλάει για τα πεζοδρόμια στην Φτωχειά Προκυμαία, για το μπάζωμα στον Χανδρής, για το Λιμάνι Μαρίνα, για τις δοκιμές κυκλοφοριακής αποφόρτισης της Προκυμαίας, μιλάει και για το χόμπι του, που ομολογουμένως και αυτό όπως το «Εγώ φταίω» το ακούσαμε πρώτη φορά.

_Μου αρέσει να βγάζω κοτοπουλάκια και κοκόρια. Δεν υπάρχει για μένα ωραιότερο πράγμα από ένα αυγουλάκι να γεννιέται μια ζωή και να μεγαλώνει.

Και τι τα κάνει τα πουλάκια;

_ Α, τα μοιράζω σε φίλους ή κάνουμε κανένα κοκοράκι σούπα.

Και που τα έχει όλα αυτά;

_Στο σπίτι μου στον Κάμπο και στο Θολόποταμι, που έχω κήπο με ζαρζαβατικά. Όλα δικά μου, τα ποτίζω μόνο νεράκι, τα βγάζω γαι να τρώμε κάτι αγνό, τρώνε και οι ποντικοί, τρώνε και οι λαγοί, μου αφήνουν και μένα τόσα που μοιράζω σε φίλους. Να μετά την εκπομπή στον κήπο μου θα πάω.

Λίγες ώρες μετά, περνάει από την ΑΛΗΘΕΙΑ και αφήνει δυό τσάντες ασήκωτες ντοματάκια, κολοκύθια, μελιτζάνες και παντζάρια.

Πήρα να τον ευχαριστήσω.

_Για να μην νομίζετε κύριε Γιάννη ότι υπερβάλλω.

Ούτε μια στιγμή δεν μας πέρασε από το μυαλό. Ο Κυριάκος είναι αυτό που φαίνεται, απλός και αυθεντικός. Το είδος… σπανίζει.