Ευχαριστούν οι Δ/ντές Εκπαίδευσης για τη δωρέα τάμπλετς

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/04/2020 - 15:22

Τις ευχαριστίες τους προς τον Σύνδεσμο των Απανταχού Καρδαμυλίων και το Κληροδότημα Μιχαήλ Ηλία Ψωμοστήθη για την ευγενική χειρονομία της δωρεάς  48 τάμπλετς και ισάριθμων καρτών μνήμης στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Βόρειας Χίου (25στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και 23 στις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) εκφράζουν ο Διευθυντής Π.Ε. Χίου, κ. Αριστείδης Κελεπερτζής και η Διευθύντρια Δ.Ε. Χίου, κ. Ευτυχία Βλυσίδου.

Σε κοινό δελτίο Τύπου που εξέδωσαν ευχαριστούν και την  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Παιδείας, κ. Σοφία Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα, κ. Γκίκα Αναστασία, για την άμεση διαμεσολάβησή τους, προκειμένου να έχουν  εγκαίρως οι μαθητές τον δωρηθέντα ηλεκτρονικό εξοπλισμό στη διάθεσή τους.

  «Ιστορικά είναι αποδεδειγμένο ότι ο ευεργετισμός συνιστά στοιχείο σύμφυτο της ιδιοσυγκρασίας των Χίων -κυρίως, όσων ζουν εκτός Χίου- και συνάδει προς το φιλόπατρι, το φίλεργο και το φιλομαθές πνεύμα που τους διακρίνει», αναφέρουν οι δύο διευθυντές και καταλήγουν:

«Η χειρονομία αυτή προσλαμβάνει ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι ενισχύει τον μαθητικό πληθυσμό της Β. Χίου, περιοχής που αντιμετωπίζει περισσότερα και πιεστικότερα προβλήματα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού. Δεδομένου ότι η λειτουργία σχολικών μονάδων σε γεωγραφικά απομακρυσμένες περιοχές συνιστά τον καθοριστικό παράγοντα επιβίωσης των τοπικών κοινωνιών,  εν τοις  πράγμασι, η δωρεά αυτή είναι πρωταρχικής σημασίας».

Σχετικά Άρθρα