Χίος, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου

Φίλησε το χέρι του Δασκάλου του

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/07/2018 - 16:01
Με τους δύο τιμηθέντες

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μητροπολίτης Χίου φιλάει το χέρι ενός γηραιότερου του, αλλά αυτή τη φορά ο σεβασμός αποδόθηκε στο δάσκαλο του τον ομότιμο Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας τοῦ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέα Βοσκό, που υπήρξε και Καθηγητής του Μητροπολίτη στο Πανεπιστήμιο.

Η απόδοση σεβασμού συνοδεύτηκε με την απονομή του σταυρού του Αγίου Ισιδώρου, που έγινε στη Δασκαλόπετρα, παρουσία του επίσης τιμωμένου υπουργού παιδείας της Κύπρου Κωνσταντίνου Χαμπιαούρη.

Και οι δύο βρίσκονται στο νησί μας στα πλαίσια της Ομηρικής Ακαδημίας και ξεναγήθηκαν το πρωϊ απ’ τον Μητροπολίτη στη Νέα Μονή, τη Δασκαλόπετρα και τον Βιβλιοθήκη Αγιος Αγαπητός.

o_stayros_toy_ag._isidoroy_se_yp_paideias_kyproy_kai_kathig._k._vosko

Αναμνηστική φωτογραφία

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/09/2018 - 18:10

Ένα κρανίο που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα κατά τη Σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822 έκλεψαν ιερείς μεταφέροντας το στην Άνδρο.

Όπως έγινε γνωστό δυο ιερείς, επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά προκειμένου να προσκυνήσουν. Μεταξύ των άλλων στο Μοναστήρι, επισκεφθήκαν το παρεκκλήσι δίπλα στον ναό του Αγίου Μηνά, όπου φυλάσσονται λείψανα μεγάλου αριθμού Χιωτών, που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822. Εκεί εκτός προθήκης βρίσκονταν 3 μικρά κρανία μπροστά στην εικόνα των Αγίων Σαράντα, που οι Ιερείς φεύγοντας πήραν το ένα από αυτά.

Αυτό έγινε αντιληπτό από την Ηγουμένη Φιλοθέη η οποία ειδοποίησε και την Αστυνομία, που της ζήτησε να καταθέσει μήνυση.

Τις επόμενες μέρες εντόπισε τους δυο ιερείς αλλά και το κλεμμένο λείψανο στην Άνδρο. Για την όλη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ