Φτιάξτε πεζοδρόμια

Απαίτηση συλλόγων γονέων 1ου και 3ου ΓΕΛ για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών στα σχολεία
Πέμ, 05/02/2015 - 11:07

Με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη οι Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και του 3ου Γενικού Λυκείου Χίου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή πρόσβαση των παιδιών τους στα δύο σχολεία, λόγω έλλειψης πεζοδρομίων. Ζητούν δε να προχωρήσει η κατασκευή τους, επαναφέροντας το αίτημα που είχαν καταθέσει το Νοέμβριο του 2013.

Αναλυτικά η επιστολή που κοινοποιείται επίσης στη Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις Δ/ντριες των δύο λυκείων, τους συλλόγους διδασκόντων και την Ενωση Γονέων αναφέρει τα εξής:

«Η κύρια πρόσβαση προς το σχολικό συγκρότημα των 1ου και 3ου Γενικών Λυκείων Χίου είναι η διασταύρωση στον Χριστό Βαρβασίου. Το σημείο αυτό χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατοντάδες μαθητές είτε αυτοί είναι πεζοί είτε κινούνται με ποδήλατα. Την ίδια ώρα εκατοντάδες αυτοκίνητα κινούνται στις ίδιες οδούς. Το υπάρχον πεζοδρόμιο είναι υποτυπώδες έως ανύπαρκτο και σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει τους μαθητές που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν από απροσεξία και ατύχημα. Ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος κατά τις βροχερές ημέρες και ακόμα παραπάνω όταν τα φανάρια στη διασταύρωση δεν λειτουργούν.

Οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου & 3ου Λυκείου ζητούν, για την ασφάλεια των μαθητών του σχολείου μας, την κατασκευή πεζοδρομίων στους δρόμους πρόσβασης του σχολικού συγκροτήματος. Το αίτημα έχει ήδη υποβληθεί στην περιφερειακή ενότητα Χίου με το από 21-11-2013 κοινό έγγραφο των Συλλόγων Γονέων των σχολείων (συν. 1). Η ενέργεια που έχει γίνει μέχρι σήμερα από την πλευρά της Περιφερειακής ενότητας Χίου και έχει κοινοποιηθεί στου Συλλόγους μας είναι η αποστολή εγγράφου προς την ιδιοκτήτρια ακινήτου (αρ. πρωτ. 210/3-2-2014) με το οποίο προτείνεται η αγορά τμήματος της ιδιοκτησίας προκειμένου να κατασκευαστεί πεζοδρόμιο (συν.2).

Σήμερα επανερχόμαστε στο αίτημά μας και αναμένουμε τις δικές σας άμεσες ενέργειες ελπίζοντας ότι δεν θα συμβεί οποιοδήποτε ατύχημα όσο καθυστερεί η κατασκευή των πεζοδρομίων.»

Σχετικά Άρθρα