"Φύτεψαν" φόλες στα νοτιόχωρα για να εξοντώσουν κυνηγόσκυλα

Καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Μεννής
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 16/09/2019 - 14:37

Την καταγγελία ότι χθες πρώτη ημέρα του κυνηγίου για την πέρδικα, κυνηγοί εντόπισαν φόλες, με πρόθεση να εξοντωθούν κυνηγόσκυλα, σε Άγιο Γεώργιο Συκούση, στη Βέσσα, το Λιθί, την Ελάτα και τους Ποταμούς, κάνει ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννης Μεννής !

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα πλαίσια των δυνατοτήτων και του Νόμου μέχρι στιγμής έχουν γίνει οι παρακάτω ενέργειες:
- Αναφορά από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή προς την Διεύθυνση Δασών Χίου.
- Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για κατάθεση αναφοράς από το σύλλογο προς την Εισαγγελία πρωτοδικών Χίου

Αναλυτικά στο αρχικό του σημείωμα για το γεγονός ανέφερε: 

«Για άλλη μια φορά δυστυχώς γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης και καταδικαστέας πρακτικής την ημέρα της έναρξης του κυνηγιού του ενδημικού μας θηράματος κάποιοι ανεγκέφαλοι να σπέρνουν δηλητηριασμένα δολώματα με στόχο την εξόντωση των κυνηγόσκυλων.
Καταδικάζουμε αυτή την παράνομη πράξη με κάθε τρόπο. Οι θηροφύλακες μόλις έπεσε στην αντίληψή τους η ύπαρξη τέτοιου είδους σκευασμάτων προχώρησαν στην ενημέρωση όσων περισσότερο κυνηγών για αποφυγή και άλλων περιστατικών.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους κυνηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αφού οι ανεγκέφαλοι (…..μη γράψουμε κάτι ποιο βαρύ) έχουν ρίξει φόλες σε διάφορες περιοχές της Νότιας Χίου. Μέχρι και χτες αργά το απόγευμα είχαν εντοπιστεί φόλες στον Άγιο Γεώργιο Συκούση, στη Βέσσα, το Λιθί, την Ελάτα και τους Ποταμούς.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα σταματήσουν ή θα περιορίσουν την Κυνηγετική δραστηριότητα είναι βαθιά νυχτωμένοι.»
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Μεννής

fytepsan_foles_sta_notiohora_gia_na_exontosoyn_kynigoskyla

Σχετικά Άρθρα