Γ. Μιχαλιάδης, δανειολήπτης: «Δεν θέλουν ρύθμιση αλλά να βγάλουν τα σπίτια μας στο σφυρί!»

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Παρ, 13/01/2023 - 15:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

«Οι τράπεζες θέλουν να βγάλουν τα σπίτια μας στο σφυρί, δεν τους ενδιαφέρει να γίνει ένας διακανονισμός που σε βάθος χρόνου θα δώσει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να αποπληρώσουν το χρέος τους», ανέφερε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο συνταξιούχος ναυτικός, Γιάννης Μιχαλιάδης του οποίου η πρώτη κατοικία ήταν προγραμματισμένο σήμερα να βγει σε πλειστηριασμό, από συμβολαιογράφο στη Μυτιλήνη.

Ο ίδιος αναγκάστηκε να μεταβεί στο γειτονικό νησί, όπου ενημερώθηκε ότι η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος κατέθεσε στις αρχές του χρόνου αίτημα για συνταξιοδότηση, οπότε -τουλάχιστον από εκείνη- δεν θα γίνονταν ο πλειστηριασμός.

Είναι τέτοια η απαξίωση στον πολίτη που βρίσκεται ένα βήμα πριν να χάσει το σπίτι του, που ουδείς τον ενημέρωσε για αυτήν την εξέλιξη, με αποτέλεσμα ο ίδιος σήμερα να προσπαθεί να ενημερωθεί αν θα γίνει και πότε και από ποιον άλλο ο πλειστηριασμός του σπιτιού του!

Αλληλέγγυοι στον Γ. Μιχαλιάδη, εκτός από φορείς και πολίτες της Χίου που πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση, βρέθηκαν και συνδικαλιστικοί φορείς της Λέσβου, όπως το Εργατικό Κέντρο, που σήμερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας (ακολουθεί σχετική ανακοίνωση του ΕΚ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι όπως και πολλοί άλλοι που βρίσκονται στην ίδια θέση, ο κος Μιχαλιάδης είχε πάρει στεγαστικό δάνειο το 2008 το οποίο πλήρωνε κανονικά έως το 2012.

«Με τρία παιδιά - οι δύο φοιτητές και η μια μαθήτρια-  και με τα μηνιάτικά μας μειωμένα δεν μπορούσα να πληρώνω», είπε και πρόσθεσε ότι σήμερα η τράπεζα του ζητά για να κάνει διακανονισμό να προκαταβάλλει ένα σημαντικό μέρος της οφειλής, απαίτηση στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πήρε δάνειο 60.000 ευρώ και πλήρωνε τις δόσεις του για 5 χρόνια, τώρα το ποσό της οφειλής προς την τράπεζα ανέρχεται στα 68.000 ευρώ!

"Ζητώ, όπως και άλλοι δανειολήπτες να απαγορευτούν με νομοθετική ρύθμιση  οι πλειστηριασμοί και να προχωρήσουν οι τράπεζες σε διακανονισμούς με χαμηλές δόσεις», κατέληξε ο κος Μιχαλιάδης.

Για το συγκεκριμένο θέμα ακολουθούν ανακοίνωσεις που εκδόθηκαν από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ:

Eργατικό Κέντρο Λέσβου: Εμποδίστηκε ο πλειστηριασμός

"Συνεχίζουμε τον αγώνα για να πέσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, για να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, για να απαντήσουμε στην ακρίβεια

Από νωρίς το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λέσβου και άλλων εργατικών σωματείων, συνταξιουχικών σωματείων και νεολαίοι, βρέθηκαν έξω από το κτίριο που θα γινόταν ο πλειστηριασμός.

Ο πλειστηριασμός δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει, δήλωσαν οι συγκεντρωμένοι.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, έχει τεράστιες ευθύνες που αντί να προστατεύει την πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, αφήνει ανεξέλεγκτα τα funds και τους τοκογλύφους, να λυμαίνονται το βιός των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Έχει τεράστια ευθύνη ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου, που λέει… πως δεν ήξερε ποιο συμβολαιογραφικό γραφείο θα πραγματοποιήσει τον πλειστηριασμό (η συμβολαιογράφος που είχε αναλάβει την υπόθεση έχει βγει στη σύνταξη) πετώντας το μπαλάκι στον δικαστικό επιμελητή. Που με τη σειρά του, δήλωνε, πως ούτε και αυτός γνωρίζει ποιος έχει αναλάβει την υπόθεση, υποδεικνύοντας την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης ως αρμόδια να γνωρίζει.

Αυτή τους η στάση δείχνει πως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους και στο «κρυφτούλι» τους, δεν πρόκειται να παίξουμε.

Η στάση κυβέρνησης και θεσμών, που εν μέσω ακρίβειας αρπάζουν τα σπίτια του λαού μας, δεν πρόκειται να μένει αναπάντητη.  

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τοκογλύφο, να βάλει χέρι στις λαϊκές κατοικίες."

Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ: ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ.

"Η ΠΕΣ-ΝΑΤ δηλώνει την συμπαράστασή της και βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου μας ο οποίος κινδυνεύει με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας του εξαιτίας αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου του.

Ενώνουμε τη φωνή μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας μαζί με άλλους φορείς του νησιού για να σταματήσει τώρα η κατάσχεση από την τράπεζα.

Ο λόγος που έφεραν τον συνάδελφο σε αυτή την δυσμενή θέση είναι ένας και μοναδικός, οι μνημονιακές κυβερνήσεις για το σώσιμο των τοκογλυφικών τραπεζών.

Ας αποπληρώσουν πρώτα τα Κόμματα εξουσίας τα υπέρογκα δάνεια τους, και φυσικά η σημερινή Κυβέρνηση να πάψει να στηρίζει τους Τοκογλύφους.   

Εννοείται ότι θα σταθούμε στο πλευρό του κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα."

 

 

Σχετικά Άρθρα