Με αγώνα εμποδίστηκε άλλος ένας πλειστηριασμός

Aνακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ
Σάβ, 14/01/2023 - 06:22

Για τυπικούς λόγους, συνταξιοδότηση της Συμβολαιογράφου, που διενεργούσε πλειστηριασμό, αναβλήθηκε η διαδικασία ενάντια σε συνταξιούχο συμπολίτη μας, που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Παράλληλα ενάντια στη όλη διαδικασία υπήρξαν ανακοινώσεις και κινητοποιήσεις τόσο στη Χίο όσο και στην Μυτιλήνη.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ.

 

"Στηρίζουμε το συμπολίτη μας Γ.Μ. που όπως και πολλοί άλλοι βρίσκεται μπροστά στον πλειστηριασμό της πρώτης του κατοικίας.

Είναι υπόλογη η κυβέρνηση της ΝΔ, που ενισχύει και εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο των εξώσεων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, της αγοράς «κόκκινων» δανείων από τους “διαρρήκτες” των funds, που με κάθε τρόπο επιδιώκουν να εισπράξουν και τις τελευταίες δεκάρες ενός οφειλέτη.

Τη διενέργεια των πλειστηριασμών ηλεκτρονικά (και της πρώτης κατοικίας), καθώς και η ποινικοποίηση όσων κινητοποιούνται και παλεύουν για να σώσουν την περιουσία τους, τα νομοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι απύθμενη η υποκρισία του σήμερα, που σε πρόσφατη ανακοίνωση “συμπαράστασης” στο συμπολίτη μας υπόσχεται με θράσος ότι η νέα δική του διακυβέρνηση θα “καταργήσει” ό,τι νομοθέτησε ο ίδιος ως κυβέρνηση!

Άλλωστε, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μόλις πρόσφατα απέρριψαν από κοινού με τα υπόλοιπα Κόμματα την τροπολογία του ΚΚΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας! Άρα είναι δεδομένο τι θα κάνουν και σε αυτό τον τομέα “αύριο”.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ότι μόνο η λαϊκή δράση και κινητοποίηση μπορεί να δώσει ανάσες, όπως απέδειξε και η πρόσφατη κινητοποίηση σε Χίο και Λέσβο. Οι κομμουνιστές θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε, σε σύγκρουση με αυτές τις πολιτικές, για να γίνει πράξη το σύνθημα “μόνος ο λαός μπορεί να σώσει το λαό".

 

Σχετικά Άρθρα