Γ. Ξενάκης: Η Δημοτική Αρχή να προσέξει να μη χαθεί η χρηματοδότηση για τον κήπο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2024 - 13:22

Στις 2 Ιανουαρίου ήταν η καταλυτική ημερομηνία εκκένωσης των δύο καταστημάτων περιμετρικά του Δημοτικού Κήπου, όπως αυτή ορίσθηκε από δικαστική απόφαση.

Το παραπάνω ανέφερε ο τ. Αντδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, σε παρέμβαση του στο θέμα που συζητήθηκε και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι καταστηματάρχες ζήτησαν εκ νέου παράταση.

Ο τ. Αντιδήμαρχος κάλεσε την Δημοτική Αρχή Μαλαφή να μην χαθεί η χρηματοδότηση του 1,4 εκ ευρώ του έργου, που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο ιστορικό της υπόθεσής με τα δυο καταστήματα λέγοντας ότι τα συμβόλαιά τους έχουν λήξει από το 2019 με τον Δήμο Χίου να μην  έχει δώσει παράταση, ενώ μετά από δυο επιστολές, Σεπτέμβριος του 2022 και Νοέμβριος του ίδιου έτους ο Δήμος Χίου προέβει σε έξωση τον Μάρτιο του 2023.

«Οι καταστηματάρχες μετά από αυτό κατέφυγαν στα δικαστήρια όπου πήραν νέα παράταση μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 ενώ η δικαστική απόφαση τους ζητά να εκκενώσουν τα καταστήματα μέχρι τις 2 Ιανουαρίου του 2024 κάτι που δεν έγινε», είπε ο κ. Ξενάκης, προσθέτοντας ότι είχε προταθεί η μεταστέγαση σε Δημοτικά ακίνητα αλλά οι ίδιοι δεν το δέχτηκαν.

«Είχε χώρο στη Βουπάλου, τον κρατήσαμε 6 μήνες αλλά οι δυο καταστηματάρχες ήθελαν επί της οδού Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ. Ξενάκης.

proehei_na_min_hathei_to_ergo_gia_to_kalo_ton_dimoton

Σχετικά Άρθρα