Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Για τους λάτρεις του καφέ

Παρ, 08/04/2016 - 18:39

Οπως σημειώνει η "Πυξίδα" σε ανακοίνωση της, στο Book Cafe της Πυξίδας την Πέμπτη 14/4/2016 στη 1 το μεσημέρι, θα βρίσκεται μαζί μας ο Γιάννης Ταλούμης, Head of Quality της Taf, με αφηγήσεις από φάρμες και φυτείες. 

Θα εχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε εναν καινουργιο καφε Taf απο την Κολομβια.

 

 

Ο Γιάννης Ταλούμης ειναι ιδρυτής, μέτοχος και Γενικός Διευθυντής της «Taf – Ι.Ταλούμης & ΣΙΑ Ε.Ε.». Την τελευταία δεκαετία έχει επικεντρωθεί στον καφέ ανώτερης ποιότητας, τον λεγόμενο «specialty», με ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα στάδια παραγωγής του. O καφές Taf δεν χαρακτηρίζεται απλώς από τη χώρα προέλευσης, ούτε υπόσχεται γενικά κι αόριστα απολαυστικά χαρμάνια. Κάθε σακουλάκι με καφέ ανώτερης ποιότητας Taf μπορεί να ιχνηλατηθεί μέχρι τη συγκεκριμένη φάρμα και τη χρονιά παραγωγής του, όπως ακριβώς ένα καλό κρασί ή ένα προϊόν ονομασίας προέλευσης. 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 13:22

Στον προβληματισμό που επικρατεί στην δημοτική αρχή σχετικά με την ανάπλαση της παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, καθώς βάσει της μελέτης ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου, ο χώρος της παιδικής χαράς δεν είναι στο ίδιο σημείο, αλλά στον χώρο που καταλαμβάνει τώρα το θερινό σινεμά.

«Η παιδική χαρά ξηλώθηκε ως κρινόμενη ακατάλληλη προς χρήση. Έχουμε χρηματοδοτικά την δυνατότητα να ενταχθεί άμεσα και να επανακατασκευασθεί. Το κόστος είναι περίπου 30.000€. Βάσει της μελέτης ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου, ο χώρος της παιδικής χαράς δεν είναι στο ίδιο σημείο, αλλά στον χώρο που καταλαμβάνει τώρα το θερινό σινεμά. Που σημαίνει πως ίσως μετά από τρία χρόνια περίπου μπορεί να χρειασθεί να ξηλωθεί», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.
Ο προβληματισμός αυτός μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και στον Σταμάτη Κάρμαντζη, με την …ζυγαριά να γέρνει υπέρ της τοποθέτησης της παιδικής χαράς στο σημείο που προϋπήρχε έτσι ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά ένα χώρο ψυχαγωγίας για τα επόμενα χρόνια έως ότου ξεκινήσει η ανάπλαση του δημοτικού κήπου.