Γιατί ξαφνικά τόση επιμονή στον όρο «γάμος» από αυτούς  που δεν τον πιστεύουν;

Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ,ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ κ. ΜΑΡΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ TV
Παρ, 02/02/2024 - 04:45

Τον τελευταίο καιρό γίνεται κατά κόρον συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων  ζευγαριών στα πλαίσια της ισότητας, της ισονομίας κ.λπ.

Στα πλαίσια της ανάληψης πρωτοβουλιών για την  ενημέρωση του ποιμνίου και την προάσπιση της οικογένειας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος φιλοξενείται στην εκπομπή «Κατευθυνθήτω» αυτής της εβδομάδας και εξηγεί τη στάση της Εκκλησίας απέναντι στον γάμο ζευγαριών του ιδίου φύλου.

Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος αυτής της κυβερνητικής απόφασης που αλλάζει συνολικά και άρδην το θεσμό του γάμου, της οικογένειας, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα και την ιδιότητα του γονέα και γιατί προωθείται με τόση επιμονή; Τα τελευταία χρόνια ο γάμος από πολλούς έχει απαξιωθεί με το Σύμφωνο Συμβίωσης ή την ελεύθερη συμβίωση. Γιατί ξαφνικά τόση επιμονή στον όρο «γάμος» από αυτούς  που δεν τον πιστεύουν; Ο Χίος Ιεράρχης απαντά με βαθειά θεολογικό λόγο, όπως απορρέει από την Αγία Γραφή και την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας, στα ερωτήματα του παρουσιαστή της εκπομπής Γ. Χονδρέλη σχετικά με το αν τα ομόφυλα ζευγάρια μετά τη νομιμοποίηση του γάμου θα γίνονται δεκτά στην Εκκλησία και αν θα μεταλαμβάνουν των αχράντων μυστηρίων, ποια είναι η θέση της Εκκλησίας σε θέματα τεκνοποιίας ή τεκνοθεσίας από τα προαναφερόμενα  ζευγάρια και αν θα δέχεται η Εκκλησία να βαπτίζει παιδιά αυτών των ζευγαριών.

Ποιο είναι άραγε το νόημα της αγάπης που πρέπει να στείλει η Ιεραρχία αφού κατηγορείται ότι δεν αγαπά τους ανθρώπους αυτούς; Μήπως η Εκκλησία είναι οπισθοδρομική και οι Ιεράρχες ομοφοβικοί; Μήπως το επόμενο βήμα μετά από όλα αυτά θα είναι ο διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας; Οι Βουλευτές κατά την ψήφιση του νόμου θα πρέπει να εκφράσουν την φωνή του λαού που τους εξέλεξε στη Βουλή ή να πειθαρχήσουν στις κομματικές αποφάσεις;

Η εκπομπή θα μεταδοθεί αυτό το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 5.00 και τις 9.00 μ.μ. και σε επανάληψη την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 3.00 μ.μ. στην Αλήθεια ΤV. 

Σχετικά Άρθρα