Χίος, Κυριακή 19 Ιανουαρίου

Γνωρίζουμε τη σκλήρυνση κατά πλάκας

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ" ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV"
Δευ, 09/12/2019 - 14:18
Γνωριμία με τη σκλήρυνση κατά πλάκας στην "Αλήθεια TV"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα με Αναπηρία, που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου, στη σημερινή εκπομπή της «Αλήθεια TV», «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (20.00 & 00.00 και αύριο στις 16.00), επιχειρούμε μία γνωριμία με την ασθένεια με τα χίλια πρόσωπα, την σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση όπως έχει επικρατήσει προσφάτως να ονομάζεται. Κι αυτό γίνεται μέσω του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά πλάκας Χίου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του.

Σταμάτης Κλουμάσης - Πρόεδρος, Πόπη Κικιανή – Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αγορής – Ταμίας και Κατερίνα Χούλη – Γραμματέας, δεν διστάζουν να μιλήσουν για την ασθένειά τους, με την οποία όμως έχουν συμφιλιωθεί και έχουν αποφασίσει να μην την αφήσουν να τους… κλέψει τη ζωή, παροτρύνοντας και τους πάνω από 100 συμπολίτες μας που νοσούν από αυτή αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο Σωματείο να το κάνουν, γιατί σίγουρα δεν θα το μετανιώσουν.

Οι καλεσμένοι μας αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε πολλούς τομείς -ιατροφαρμακευτικό, οικογενειακό, επαγγελματικό- αλλά σηκώνουν ψηλά το κεφάλι, δεν αφήνουν το πρόβλημα υγείας τους να τους καταβάλλει ψυχολογικά, δηλώνουν παρόντες σε όλα και καλούν πάσχοντες και μη να πλαισιώσουν το Σωματείο και τις δράσεις του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Αγορής, που ήταν επαγγελματίας οδηγός φορτηγών στο επάγγελμα, χτυπήθηκε από την ασθένεια και πλέον έχει πρόβλημα στη βάδιση, αλλά με το πείσμα που τον διακρίνει κατόρθωσε να διακριθεί στον αθλητισμό και κατέχει από φέτος το Πανελλήνιο Ρεκόρ στο δίσκο 34, με 26,20 μ., μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.μεΑ. όπου αγωνίστηκε με τους Ίωνες. 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 18/01/2020 - 07:21

Χρόνια Πολλά σεόλες καί σε όλους τούς εορτάζοντες σήμερα του Αγίου Αθανασίου. Μια μέρα που μας πηγαίνει στο διάβα του χρόνου από 61 έως 55 χρόνια πίσω σε μια εποχή πολυσύνθετη προόδου και αρχή της ανάπτυξης της Ελλάδας. Μια εποχή που προσπαθούσαμε τα χρόνια εκείνα τα πέτρινα να μορφωθούμε να αποκτήσουμε εφόδια και γνώσεις για να βγούμε στο στίβο της ζωής και να ξεφύγουμε από την μιζέρια των χρόνων πού γεννηθήκαμε και κυριολεκτώ μέσα στον εμφύλιο.

Είμαστε ορισμένοι πολύ τυχεροί που βρεθήκαμε μπροστά σε αξιόλογους ανθρώπους δασκάλους και καθηγητές, που προσπαθούσαν να μας μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον στην ζωή μας . Ήμουν πραγματικά από τούς πολύ τυχερούς που μου άνοιξαν διάπλατα οι πόρτες της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας από τα δεκαέξι μου χρόνια.

Μαθητής ήμουνα ακόμη όταν ξαφνικά βρέθηκα να κάθομαι σε γραφείο ως λογιστής το Σεπτέμβριο του 1963 στην κλινική Αυγουστή  Και φυσικά το οφείλω στον μεγάλο μου δάσκαλο που μου είχε εμπεδώσει τις λογιστικές γνώσεις με την... χωριάτικη διδασκαλία του τον αείμνηστο Αθανάσιο Τσιλίμη που με πρότειναν μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό μου στον άλλο μεγάλο δάσκαλο μου Γιάννη Αυγουστή, που άλλαξε ριζικά η ζωή και η σταδιοδρομία μου.

Ή σημερινή μέρα του Αγίου Αθανασίου μου έφερε στο μυαλό θύμισες των μαθητικών χρόνων όταν από το υστέρημα μας ή το φτωχό χαρτζιλίκι μαζεύαμε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε στην τάξη μας που αποφοιτήσαμε το 1965 από την τότε Εμπορική Σχολή Χίου, που είχε γίνει η αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος και είμαστε η μοναδική τάξη που έχουμε απολυτήριο Οικονομικό Λύκειο Χίου για να προσφέρουμε ένα καλό και αξιοπρεπές δώρο στον μεγάλο και αξιαγάπητο καθηγητή μας που γιόρταζε τον Αθανάσιο Τσιλίμη !

Βέβαια το τί δώρο θα του πάρουμε το καθόριζαν οι συμμαθήτριες μας, που αναλάμβαναν την ευθύνη και τους είχαμε τυφλή εμπιστοσύνη γιατί πάντα μας έβγαζαν ασπροπρόσωπους, αλλά αυτό γινόταν και για τους περισσότερους καθηγητές και καθηγήτριες μας.

Ο αγαπημένος μας Θανάσης ήταν ο πιο αξιολάτρευτος καθηγητής μας γιατί ήταν άνθρωπος με ανοιχτά μυαλά με τεράστια μόρφωση και πάνω απ'όλα ανθρωπιά ! Ήταν από τους καλύτερους οικογενειάρχες με την σύζυγό του Μαρία Μπογή του Αγησιλάου και τα δύο αγόρια του τον Νίκο καί τόν Άγη. Τις σημερινές μου θύμισες και το κείμενο το αφιερώνω στά παιδιά και τα εγγόνια του αείμνηστου καθηγητή μας Αθανασίου Τσιλίμη και ειδικότερα στον εγγονό του Θανάση φαρμακοποιό που επάξια φέρει το όνομα του !

Χρόνια πολλά Θανάση για την σημερινή γιορτή σου και να σε χαίρονται οι γονείς σου και όσους αγαπάς και σ'αγαπάνε !

Τιμής ένεκεν αντί μνημοσύνου στον αξέχαστο μεγάλο δάσκαλο μας Αθανάσιο Τσιλίμη !

Γλυκές αναμνήσεις και μνήμες των μαθητικών μας χρόνων ! Καλημέρα !

Χίος 18 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης