Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Γνωρίζουμε τη σκλήρυνση κατά πλάκας

ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ" ΤΗΣ "ΑΛΗΘΕΙΑ TV"
Δευ, 09/12/2019 - 14:18
Γνωριμία με τη σκλήρυνση κατά πλάκας στην "Αλήθεια TV"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα με Αναπηρία, που ήταν στις 3 Δεκεμβρίου, στη σημερινή εκπομπή της «Αλήθεια TV», «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (20.00 & 00.00 και αύριο στις 16.00), επιχειρούμε μία γνωριμία με την ασθένεια με τα χίλια πρόσωπα, την σκλήρυνση κατά πλάκας ή πολλαπλή σκλήρυνση όπως έχει επικρατήσει προσφάτως να ονομάζεται. Κι αυτό γίνεται μέσω του Συλλόγου Σκλήρυνσης κατά πλάκας Χίου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του.

Σταμάτης Κλουμάσης - Πρόεδρος, Πόπη Κικιανή – Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αγορής – Ταμίας και Κατερίνα Χούλη – Γραμματέας, δεν διστάζουν να μιλήσουν για την ασθένειά τους, με την οποία όμως έχουν συμφιλιωθεί και έχουν αποφασίσει να μην την αφήσουν να τους… κλέψει τη ζωή, παροτρύνοντας και τους πάνω από 100 συμπολίτες μας που νοσούν από αυτή αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο Σωματείο να το κάνουν, γιατί σίγουρα δεν θα το μετανιώσουν.

Οι καλεσμένοι μας αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε πολλούς τομείς -ιατροφαρμακευτικό, οικογενειακό, επαγγελματικό- αλλά σηκώνουν ψηλά το κεφάλι, δεν αφήνουν το πρόβλημα υγείας τους να τους καταβάλλει ψυχολογικά, δηλώνουν παρόντες σε όλα και καλούν πάσχοντες και μη να πλαισιώσουν το Σωματείο και τις δράσεις του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γιώργος Αγορής, που ήταν επαγγελματίας οδηγός φορτηγών στο επάγγελμα, χτυπήθηκε από την ασθένεια και πλέον έχει πρόβλημα στη βάδιση, αλλά με το πείσμα που τον διακρίνει κατόρθωσε να διακριθεί στον αθλητισμό και κατέχει από φέτος το Πανελλήνιο Ρεκόρ στο δίσκο 34, με 26,20 μ., μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.μεΑ. όπου αγωνίστηκε με τους Ίωνες. 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 13:22

Στον προβληματισμό που επικρατεί στην δημοτική αρχή σχετικά με την ανάπλαση της παιδικής χαράς στον Δημοτικό Κήπο αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ξενάκης, καθώς βάσει της μελέτης ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου, ο χώρος της παιδικής χαράς δεν είναι στο ίδιο σημείο, αλλά στον χώρο που καταλαμβάνει τώρα το θερινό σινεμά.

«Η παιδική χαρά ξηλώθηκε ως κρινόμενη ακατάλληλη προς χρήση. Έχουμε χρηματοδοτικά την δυνατότητα να ενταχθεί άμεσα και να επανακατασκευασθεί. Το κόστος είναι περίπου 30.000€. Βάσει της μελέτης ανάπλασης του Δημοτικού Κήπου, ο χώρος της παιδικής χαράς δεν είναι στο ίδιο σημείο, αλλά στον χώρο που καταλαμβάνει τώρα το θερινό σινεμά. Που σημαίνει πως ίσως μετά από τρία χρόνια περίπου μπορεί να χρειασθεί να ξηλωθεί», ανέφερε ο κ. Ξενάκης.
Ο προβληματισμός αυτός μεταφέρθηκε, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και στον Σταμάτη Κάρμαντζη, με την …ζυγαριά να γέρνει υπέρ της τοποθέτησης της παιδικής χαράς στο σημείο που προϋπήρχε έτσι ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά ένα χώρο ψυχαγωγίας για τα επόμενα χρόνια έως ότου ξεκινήσει η ανάπλαση του δημοτικού κήπου.