Γραφείο Εκπαίδευσης & Διδασκαλίας για το διαβήτη στο Νοσοκομείο Χίου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ “ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ“
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 22/11/2021 - 16:25
Έλενα Κανταράκη, Σμάρω Μπουλαζέρη και Αγγέλα Καλλέργη μιλούν στην Ειρήνη Αναγνώστου για τον διαβήτη

Με την πανδημία του… διαβήτη, πολύ πιο άσημη από την τρέχουσα του κορωνοϊού, αλλά αρκετά διαδεδομένη στον παγκόσμιο πληθυσμό, με αποτέλεσμα 1 στους 11 ανθρώπους να πάσχει από κάποια μορφή και μάλιστα οι μισοί να είναι αδιάγνωστοι, ασχολείται σήμερα η εκπομπή «Η επικαιρότητα με άλλο μάτι» (προβάλλεται κάθε Δευτέρα 8 & 12 μ.μ. και σε επανάληψη την Τρίτη στις 4 μ.μ.).

Για το θέμα και με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, μιλούν στην κάμερα της Αλήθειας η γιατρός ενδοκρινολόγος - διαβητολόγος Αγγέλα Καλλέργη, η ειδικευμένη νοσηλεύτρια του γραφείου εκπαίδευσης και διδασκαλίας για το διαβήτη του Νοσοκομείου Χίου, Σμάρω Μπουλαζέρη και η Διοικήτρια του «Σκυλίτσειου», Έλενα Κανταράκη που αξιοποίησε τις ειδικές γνώσεις της νοσηλεύτριας και δημιούργησε αυτό το γραφείο, συμβάλλοντας στην υπεύθυνη και έγκυρη ενημέρωση όχι μόνο των διαβητικών αλλά του γενικότερου πληθυσμού του νησιού μας.

Και οι τρεις αφού αναφέρθηκαν σε πολύ ενδιαφέροντα και νέα στοιχεία για την πάθηση αυτή τόνισαν πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, που πάντα προηγείται της ίασης.

1_stoys_11_anthropoy_ston_kosmo_pashei_apo_diaviti

Η νοσηλεύτρια Σμάρω Μπουλαζέρη μιλά για το γρφείο ενημ,έρωσης του διαβήτη στο Νοσοκομείο
Έλενα Κανταράκη, Σμάρω Μπουλαζέρη και Αγγέλα Καλλέργη μιλούν στην Ειρήνη Αναγνώστου για τον διαβήτη

Σχετικά Άρθρα