Χίος, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

Γ.Τούμπος: "Εν κρυπτώ αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες από την ΕΜΧ"

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 19/07/2019 - 13:56

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου προκάλεσε η υπουργική απόφαση(1098/155084 ) που εκδόθηκε  μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές ,βάσει της οποίας η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  τροποποιεί τον τρόπο εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΜΧ Γιώργο Τούμπο, εκδόθηκε αποκλειστικά για την Ένωση  χωρίς κανείς να ενημερώσει το ΔΣ του οργανισμού.

« Από το 1990 μέχρι και σήμερα  η Ένωση είχε στην κατοχή της τη διαχείριση των στοιχείων του προγράμματος στήριξης των νησιών του Αιγαίου με βάση τα οποία επιδοτούταν ο κάθε Μαστιχοπαραγωγός» ανέφερε ο κ.Τούμπος συμπληρώνοντας ότι ο οργανισμός είχε την υποχρέωση να στείλει τα στοιχειά αυτά στον ΟΠΕΚΕΠΕ  για να δοθεί η προβλεπόμενη επιδότηση.

Με την αλλαγή που πρόεκυψε από την υπουργική απόφαση η αρμοδιότατα αυτή αφαιρέθηκε από την ΕΜΧ και πέρασε στην Διεύθυνση  Οικονομικής Ανάπτυξης.

«Αυτό που μας προβλημάτισε και μας ενόχλησε δεν ήταν η λήψη μιας  πολιτικής απόφασης με την οποία μπορεί  συμφωνούμε ή να διαφωνούμε αλλά το γεγονός ότι δεν ενημερωθήκαμε ούτε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να το κάνει αυτό ,ούτε για το ότι έγινε», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΜΧ.

«Από σπόντα ενημερωθήκαμε», υπογράμμισε ο κ.Τούμπος, συμπληρώνοντας ότι «μάλλον ο υπουργός κ. Αραχωβίτης είχε λύσει όλα τα άλλα θέματα λίγες μέρες πριν τις εκλογές και είχε μείνει αυτή η εκκρεμότητα!

Ακολουθεί το Δελτιο τύπου της ΕΜΧ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου διαμαρτύρεται εντόνως για την υπ’ αριθμ. 1098/155084 υπουργική απόφαση βάσει της οποίας η απελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγες μέρες προ των εκλογών προέβη στην τροποποίηση  του τρόπου  εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Είναι προκλητικό ότι την 1η Ιουλίου -6 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο υφυπουργός κος Βασίλειος Κόκκαλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση – ενημέρωση, προέβησαν στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων!

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 24/09/2019 - 10:45

Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου  και τη συνεργασία του Τμήματος Αιμοδοσίας του "Σκυλίτσειου".