Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

"Hμέρα μνήμης" για το Λωβοκομείο

ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ "ΣΙΦΙ-ΚΟΦΙΝΑ"
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 14/08/2019 - 14:08

Ημέρα μνήμης για το Λωβοκομείο Χίου είναι η 18η Αυγούστου με τα μέλη του συλλόγου «ΣΙΦΙ-ΚΟΦΙΝΑ» να ετοιμάζουν σειρά δράσεων στον χώρο του ιδρύματος.

Με στόχο την ανάδειξη του Λωβοκομείου αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να διασωθεί το ιστορικό αυτό κτίριο, τα μέλη του συλλόγου προσκαλούν όλους να το επισκεφτούν.

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον απλό κόσμο για την ιστορία αλλά και την αναστήλωση του χώρου του Λωβοκομείου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Ματθαίος Μαυρογιώργης συμπληρώνοντας ότι ο σύλλογος «κάνει ότι μπορεί για αυτό».

«Για μας τους Κοφινούσους το Λωβοκομείο είναι ένα κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας των παππούδων, των γονιών μας και μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Ακούμε την φωνή των κτιρίων που λένε σώστε μας», τόνισε ο Γιώργος Μανάρας,  συμπληρώνοντας ότι υπάρχει σειρά προτάσεων για την χρήση του Λωβοκομείου έτσι ώστε αφού αναστηλωθεί να είναι και βιώσιμο.

Το τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου τα μέλη του συλλόγου, προετοιμάζεται η παραχώρηση από τον «Οίκο Αγάπης», που είναι ιδιοκτήτης του χώρου, προς τον Δήμο Χίου με σκοπό την ένταξη του σε πρόγραμμα προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την αναστήλωση του.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 18 Αυγούστου περιλαμβάνει Θεία Λειτουργία, κέρασμα , συνεχείς ξεναγήσεις, προβολή ταινίας αλλά και μουσική βραδιά.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 20:09

Αυτή τη φορά η βροχή έδεσε με τη φωτεινότητα, τα Χριστούγεννα δέθηκαν και αυτά με τις καιρικές τους συνθήκες, το Αργέντικο έλαμψε ακόμα και κάτω από… ομπρέλες.

Έτσι παρά την βροχή, το ψηλότερο Χριστουγεννιάτικο έλατο φωτίστηκε, το Αργέντικο έλαμψε σε κάθε γωνιά του και περιμένει κάτω από καλύτερες συνθήκες όσοι επιθυμούν να το επισκεφθούν όλο αυτό το διάστημα των γιορτών.

Ο καπ. Λουκάς Κτιστάκης και η σύζυγος του, ζεστοί πάντα στην φιλοξενία τους παρέθεσαν ένα μικρό γεύμα στις αρχές και τους φίλους τους, ενώ ο Μητροπολίτης Χίου δεν παρέλειψε μαζί με τα «Χρόνια πολλά» να ευχηθεί ιδιαιτέρως στους ναυτικούς μας.

Παρόντες στην γιορτή ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης Αντιναύαρχος Λ.Σ., ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο Στρατιωτικός Διοικητής και λοιπές αρχές.

to_paramythi_ton_hristoygennonargentiko_2019_christmas_fairy_tailargentiko_2019

Το γεγονός για άλλη μαι χρονιά κάλυψε εκτός των τοπικών τηλεοπτικό συνεργείο του ΑντέναΣπάνιο αλλά τρεις... Ταξίαρχοι μαζί έστω και με πολιτική περιβολή