Χωρισμένο σε 8 τμήματα ξεκινά το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη

Καιρικές συνθήκες και Αρχαιολογικά ευρήματα οι μόνοι αστάθμητοι παράγοντες για την γρήγορη ολοκλήρωση του
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 15/09/2021 - 13:27

Χωρισμένο σε 8 τμήματα θα εκτελεστεί το έργο για το αντιπλημμυρικό του Καλοπλύτη, προκειμένου να αποφευχθεί… έμφραγμα στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιαννη Ξενάκη οι εργασίες θα ξεκινήσουν από την προκυμαία μέσω των οδών Ομήρου, Ροδοκαννάκη, Βενιζέλου, Ψυχάρη, Τσελεπή, Απλωταριάς, Φιλλίπου Πασπάτη, για να φτάσουν στο Ριζάρι, ενώ στην τελευταία φάση θα πραγματοποιηθούν εργασίες στην Λεωφόρο Αιγαίου και στην οδό Λάδης.

«Κάθε τμήμα θα κλείνει από 1 έως 3 εβδομάδες με την κυκλοφορία να γίνεται από παρακείμενες οδούς, ενώ θα λαμβάνονται μέτρα για πρόσβαση σε οικίες και επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Ξενάκης συμπληρώνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 18 μήνες, με την αρχή να γίνεται στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών εκτός αν υπάρχουν κακές καιρικές συνθήκες ή αρχαιολογικά ευρήματα που μπορεί να δημιουργήσουν κάποια προβλήματα στον χρόνο εκτέλεσης των εργασιών», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μεγάλο και αναγκαίο έργο που θα εμποδίσει στο μέλλον το φαινόμενο να δούμε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

se_8_tmimata_tha_ektelestei_to_antiplimmyriko_tis_kaloplytoy

Σχετικά Άρθρα